Periphery - Európa-turné vendégdobosokkal

Periphery - Európa-turné vendégdobosokkal

Matt Halpern-nek a marylandi, experimentális - pro...

Matt Halpern-nek a marylandi, experimentális - prog metal Periphery dobosának szombaton (szept. 29.) egy baleset során kificamodott a válla, így ő nem tud a csapattal tartani az idei, Between the Buried and Me-vel és a The Safety Fire-rel közös európai turnéra. "Matt jól van, de nem fogja tudni bevállalni a turnét. Szerencsére van egy-két jó dobos barátunk, akik ki tudnak segíteni minket, ők Mike Malyan a Monuments-ből és Boris Le Gal a Chimp Spanner-ből."

A zenekar legutóbbi, második lemezéből, a Periphery II: This Time It's Personal-ból eddig 12000 példány fogyott el az USA-ban, megjelenésének hetén egyből a 44. helyen landolt a Billboard 200-as listáján. Hihetetlen teljesítmény ez egy efféle komplex, technikás zenét játszó csapattól, mindenesetre örömteli tény, hogy a mai generáció ennyire igényes.

A fent említett turné október 10-én indul Antwerpenben és 30-án ér véget Párizsban, közben 23-án Budapestet is útba ejtik. A három ifjú progresszív reménység közös bulijának a Dürer Kert ad majd otthont.