Dave Lombardo:

Dave Lombardo: "Az én kapuim nyitva állnak"

Bár tavaly ismét egy perpatvar kíséretében távozot...

Bár tavaly ismét egy perpatvar kíséretében távozott a Slayer-ből a sokadszorra visszatérő, alapító dobos, Dave Lombardo, legfrissebb nyilatkozata szerint nem zárkózik el egy újabb együttműködéstől. Pedig legutóbb nemcsak a szinte 30 éve fennálló (elsősorban Kerry King gitárossal szembeni) személyes ellentét játszott szerepet a "szakításban", a szerződések tisztázatlansága is tényező volt. Ennek ellenére a minap Eddie Trunk rádióműsorában ezt mondta:

"Hogy visszamennék-e? A rajongók miatt igen és azért, hogy korrekten részt vegyek a zenekar nyugdíjba vonulásában. Nem zárok be minden ajtót, ahogy mondtam már, az én kapuim nyitva állanak."

Az interjúban elmesélte, hogy Jeff Hanneman temetésén (a zenekar alapító gitárosa tavaly halt meg májzsugorodásban) egy szót sem váltott zenésztársaival, továbbá nyilatkozott fizikai állapotáról. Lombardo februárban lesz 50 éves, de úgy érzi elég stramm a Slayer zenéjéhez: "Talán a helyes táplálkozás az oka, de nem okoz problémát thrash-t dobolni manapság sem. Az izmaim, a kezem-lábam, az ízületeim - mind kifogástalan állapotban vannak. Egyszerűen jól érzem magam."Lombardo posztját ezúttal is - mint legtöbbször - Paul Bostaph tölti be jelenleg. És bár már az ő neve is legendának számít - elsősorban épp a Slayer-nek köszönhetően -, a rajongók azért mégis az eredeti felállás ütősét tartják az alfának és omegának, azaz talán mindenki drukkol a visszatérésért. Jó lenne tudni, mit gondol erről Kerry King.

Lombardo eközben teljes értékű zenekarrá avanzsált projektjével, Philm-mel van elfoglalva, a csapat idén jelentette meg második anyagát, a Fire From The Evening Sun-t.

"Nagyon élvezem a koncertezést és a dalszerzést is ezekkel a muzsikusokkal, akikkel emberileg is jól kijövök."