URD One - Megjelent az első kislemez!

URD One - Megjelent az első kislemez!

A URD ONE (azaz You Are The One) egy 2014-ben alak...

A URD ONE (azaz You Are The One) egy 2014-ben alakult alapjaiban elektronikus zenét játszó formáció, tagjai azonban már tíz éve zenélnek együtt: Fu-Rakk a produceri munka mellett az élő fellépéseken szintetizátoron és sampleren is játszik, Hugee a zenekar énekesnője és dalszövegírója.

Zenéjüket az teszi különlegessé, hogy mottójukhoz híven (Do what you love) azt teszik, amit szeretnek: a zenét nem stílusok szerint, hanem hangok, ritmusok, dallamok, érzelmek alapján, korlátok nélkül értelmezik. Dalaik így nem egy-egy stílusra jellemző fő motívumok klasszikus, „steril” hangzásvilágát tükrözik. Az egységes hangzást a hangszerelés, a taktusok és a dallamok ritmikáinak következetes felépítése, a keverési technikák és a különleges énekhang kölcsönzi.

A Mosoly című kislemezük készítésénél a tagok célja az volt, hogy a hallgatók minél jobb képet kapjanak arról, mennyire széles spektrumon látják a zenét. Elmondásuk szerint a számok készítése során semmilyen korlátokat nem vettek figyelembe és csak az érzéseikre hallgattak. Mivel tíz évvel ezelőtt kezdtek együtt dolgozni, ma már gyorsan megy a közös munka. A hat dalt tartalmazó kislemez a Mosoly címet kapta azért, mert mind a két tag arcára mosolyt csalnak a dalok, főként a visszatérő kéthangos motívumok.

A Szél című dalukhoz készült klipben nem tudunk nem izgulni azért, hogy a két fiatalnak ne csak a teste, hanem a lelke is találkozzon. A dal hangulatához tökéletesen illeszkednek a városi és zöld környezetben készült képek, és a vágástechnikai megoldások.
A kislemez letölthető innen:

Googleplay - https://play.google.com/store/music/album/URD_ONE_Mosoly?id=B5leasvkjwhd4y3o2gia6gm6jsm

iTunes - https://itunes.apple.com/hu/album/mosoly-ep/id896177497

Deezer - http://www.deezer.com/album/8070248

Spotify - http://open.spotify.com/album/469HHIgAPshoRhUk9KpuKzhttp://www.urdone.hu
https://www.facebook.com/urdoneofficial