FirstHand – Kortárs művek első kézből a Dürer Kertben

FirstHand – Kortárs művek első kézből a Dürer Kertben

Idén második alkalommal, 2012. december 9-én, a Dü...

Idén második alkalommal, 2012. december 9-én, a Dürer kertben szervezzük meg a FirstHand Művészeti Kiállítás és Vásárt. A rendezvény célja, hogy a kortárs, még kevésbé ismert képző és iparművészeknek lehetőséget biztosítsunk legjobb műveik felvonultatására és a nagyközönség előtti bemutatkozásra.
A szeptemberi eseményen 50 kiállító vett részt több mint 1000 alkotásával. A látogatókra több mint 30 féle egyedi technika, alapanyag, megmunkálási módozat, valamint élö zene és egy, a helyszínen is működő müterem várt a Dürer kertjében.
A téli FirstHand-en a szakmai zsűri által kiválasztott 50 tehetséges kiállítót most nem a hasonló művészeti ág, hanem a karácsonyfadísz témaköre fogja össze, hiszen rendhagyó módon egy karácsonyfadísz pályázatot hirdetünk. Minden kiállítón készíthet egy karácsonyfadíszt az általa használt anyagokból és technikával, amelyre a látogatók szavazhatnak majd. Az egyéni kiállítókon kívül a decemberi FirstHand vendégei lesznek még a Down Alapítvány, a Zöld Kakas Líceum és az Igazgyöngy alapítvány, akiknek tagjai saját munkáaikkal mutatkoznak be.
Az esemény egy non-profit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a kortárs művészek munkáinak rendszeres megjelenést biztosítson.
A FirstHand-del szeretnénk rendszeres kiállítási helyhez juttatni az olyan kevésbé ismert, ámde tehetséges és ígéretes művészeket és formációkat, akik még nem rendelkeznek széleskörű ismertséggel, de alkotásuk színvonala ezt indokolja. Továbbá célunk a hazai, mainstream kultúrán kívül eső, akár progresszív alkotói színtér markánsabb és népszerűbb szereplőinek alkotóközösséget és találkozóhelyet teremteni.
A vásár a Kultikör Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében valósul meg.