Mrs. Columbo: Rainbow - Meglepő, új dal Galambos Dorináéktól

Mrs. Columbo: Rainbow - Meglepő, új dal Galambos Dorináéktól

A mai napon, január 9-én debütált a Mrs. Columbo v...

A mai napon, január 9-én debütált a Mrs. Columbo vadonatúj, nagyívű felvétele, a "Rainbow”. A Galambos Dorina vezette banda a jazzy hangzásvilág után most egy igazi crossover popdallal jelentkezik.

A csak csajokból álló zenekar nevével ellentétben igazán látványos jelenség a színpadon. Tagjai mindannyian felsőfokon képzett zenészek, Hudák Zsófi (nagybőgő), Sárközy Fanni (billentyűk) és az énekes Galambos Dorina egy hihetetlenül pozitív kisugárzású együttest alkotott. Bár ugyanolyan otthonosan mozognak a pop és a rock területén is, a jazzes hátteret le sem tagadhatnák.Bemutatkozó albumuk 2012-ben jelent meg, „[re]make-up” címmel, ami világslágerek feldolgozásait szólaltatta meg, jazzre hangszerelve. A lemez 2013-ban el is nyerte a Fonogram-díjat az év hazai jazz albuma kategóriában. Innentől kezdve főleg saját szerzeményekkel jelentkeztek, melyek közül az első, a „Játszd újra!” bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál előválogatója, A Dal 2013 című műsor legjobb 30 indulója közé, sőt újabb Fonogram-jelölést hozott a lányoknak a következő évben. A tévéműsornak köszönhetően sokkal szélesebb közönség is megismerkedhetett zenéjükkel, mely értő fülekre talált, így a következő albumuk, a „Live”, mely címének megfelelően élő felvételeket tartalmaz, 2014 tavaszi megjelenése után a Deezer toplistáját is vezette.

Többek között ennek is köszönhető, hogy koncertjeiken bel- és külföldön egyaránt egyre nagyobb közönségnek játszhatnak dobosukkal, Kovács Norberttel kiegészülve, aki állandó tagként kíséri a hölgyeket az élő fellépésekre. Számtalan klub- és fesztiválszerepléssel a háta mögött, a Mrs. Columbo egy profi, sugárzó és hihetetlenül szórakoztató zenekarrá érett.

/Magneoton/Warner Music/