Bob Dylan - Őszi Európa-turné

Bob Dylan - Őszi Európa-turné

Harminchárom koncertből álló európai turnéra indul...

Harminchárom koncertből álló európai turnéra indul ősszel Bob Dylan: a körút október 8-án kezdődik Oslóban és november 28-án zárul a londoni Royal Albert Hallban.

A Bob Dylan in Europe című turnéra péntektől árulják a jegyeket – jelentette be honlapján az amerikai zenész, aki nyáron, július 26-tól augusztus 4-ig az Egyesült Államokban turnézik. Európai koncertkörútja 10 országot érint, Norvégia után Svédország következik, majd Németországban nyolc fellépése lesz, Berlinben október 24-én és 25-én. Koncertet ad Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában és Belgiumban. A turnét 9 nagy-britanniai koncert zárja, amelyekből hármat Londonban rendeznek.

Dylan szeptemberben új albumot jelentetett meg Tempest címmel, amely a világhírű amerikai zenész 35. stúdiólemeze. A Tempest ötven évvel azután került forgalomba, hogy 1962-ben megjelent a művész első korongja, a Bob Dylan című. A közelmúltban az Amerikai Művészeti és Irodalmi Akadémia tiszteletbeli tagjává avatták Bob Dylant. Párizsban a minap jelentették be, hogy a 71 éves amerikai zenész megkapja az egyik legjelentősebb francia kitüntetést, a Becsületrendet. - MTI