Készül a következő Red Hot Chili Peppers-lemez - A produceri székben: Danger Mouse

Készül a következő Red Hot Chili Peppers-lemez - A produceri székben: Danger Mouse

Nemrég felröppent a hír, hogy új RHCP-lemez készül...

Nemrég felröppent a hír, hogy új RHCP-lemez készül, sőt az is rögtön kiderült, hogy a fantasztikus producer, Danger Mouse is betársul a projektbe. Éljen!

Nézzük, mi mindent lehet már tudni a tizenegyedikként érkező stúdióalbumról:

Flea, a basszusgitáros kolléga a Super Bowl hétvégéjén egy rövid, azóta törölt Twitter üzenettel „szólta el magát”: a Gnarls Barkley korábbi alapítója, (az egyébként szintén kiadónkhoz tartozó) Danger Mouse lesz az anyag produere.

Chad Smith és Flea több interjúban is mesélt az érkező zenéről, ami „szuper táncos”, „teljesen más és egyedülálló” lesz. Értsd: egy újfajta módszerrel veszik fel a dalokat, és letérnek a korábban Rick Rubinnal közösen kitaposott ösvényről. (Az elmúlt 7 lemez producere ugyanis ő volt.)

Októberben Flea a Rolling Stone-nak idei terveikről mesélt, melyek szerint közel 30 dalt írt eddig a banda, és turnézni is szeretnének 2015-ben. „Már majdnem befejeztük az írást. A következő hónapokban majd be is nézünk a stúdióba.”

Egyébként valószínűleg nem kell bemutatni, de néhány sort megér Danger Mouse korábbi produceri munkáinak egy vázlatos összefoglalója:
Gorillaz – Demon Days (2005), Gnarls Barkley összes, a The Black Keys összes albuma 2008-tól, Norah Jones – Little Broken Hearts (2012), U2 – Songs of Innocence (2014)

Szintén a Rolling Stone-nak számolt be nemrég a dobos Chad Smith az új albumról, amely (akkor még) „meg nem nevezett producerrel” készül, „kezd szépen formát ölteni”.

Egyelőre ez minden, amit az együttműködésről tudni lehet – nem sok, de annál izgalmasabb és remek, remek hír! Nagypályás anyag lesz.

/Magneoton/Warner/