’56-os dalok Horányi Juli, YOULÏ-tól

’56-os dalok Horányi Juli, YOULÏ-tól

Juli az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából különleges zenei kísérletre szánta el magát. Három, kultikus, 56-os slágert feldolgozva tiszteleg az események előtt.

„Az elnyomás elleni lázadás és a forradalom témaköre régóta nagyon foglalkoztat. Azt hiszem minden dolog, ami az emberiség előrejutását, fejlődését szolgálta, forradalom volt és mindig abból indult ki, hogy néhány ember nem akart a rossz helyzetekbe beletörődni és alkalmazkodni valamihez, amiről érezték, hogy nem ésszerű, nem jó szándékú és nem előrevisz, hanem korlátok közé szorít. Ezek az emberek, akár tudósok, akár forradalmárok, akár művészek voltak, mindig bátran kiálltak a szabadságukért és a jogaikért, vállalták az ellenvéleményüket. Ez az attitűd közel áll hozzám és mindenképp szerettem volna megemlékezni azokról, akik akár az életüket áldozták a szabadság oltárán, emellett a dalok szövegei és mondanivalója ma is aktuális, elszakadás, idegen földön való élet, harcok, amikben emberek elveszítik a szeretteiket, mind az elnyomás jelei, ami ellen sokan a maguk eszközével lázadnak. A feldolgozásokkal a legfőbb célom a tisztelgés mellett az, hogy a fiatalokhoz közel hozzam ezt a 60 éve történt eseményt és egy mai, modern zenei hangzással hallassam a dalok üzenetét.” – fűzi hozzá Horányi Juli. A feldolgozások szeptember 20-án jelentek meg a Gold Record lemezkiadó gondozásában, az énekesnő tervei szerint élőben is előadja majd a dalokat, zenésztársai közreműködésével.
 
Horányi Julit 2014-ben ismerhette meg a nagyközönség az X-Faktor című tehetségkutató show-ban való szereplése által. Juli a műsor után kilépett a Mϊus nevű formációból, melynek 3 évig társalkotója és szövegírója volt, majd szólókarrier építésébe kezdett. 2014 óta, megjelent 2 videoklipje /Electrical, Szerelemtől Szabadon/, egy kislemeze /Szerelemtől Szabadon/ melynek Come Along című dalával szerepelt, A DAL 2016 című műsorban, később ugyanezzel a szerzeményével jelölték Fonogram Díjra, Az Év Felfedezettje kategóriában. Legutóbb 2016 tavaszán debütált legújabb dala, a Holdutazás. Művésznevet vett fel /YOULΪ/ a név egyúttal zenekarát is jelöli, akikkel koncertezik, szerte az országban.