“Azon töröm a kobakom, hogy tudnám ismét összehozni az embereket”

“Azon töröm a kobakom, hogy tudnám ismét összehozni az embereket”

Sub Bass Monster-interjú

Idén 20 éves Máté Szabolcs aka Sub Bass Monster első hivatalosan kiadott nagylemeze, a Félre az útból, február 28-án pedig az Ellátóházban ad koncertet az admirális generális. “De hol van már a lemez?” 
 
 
Számíthatunk tőled új megjelenésre, albumra a közeljövőben?
 
Idén 20 éves az első, hivatalosan megjelent nagylemezem, ezért mindenképpen illene valami újdonságot elővarázsolnom. Készülgetnek is a dalok és még tavasszal az egyik új számhoz forgatunk egy klipet. Sokáig úgy gondoltam, már nincs értelme nagylemezt készíteni, de ki tudja, mit hoz a 2019-es év. 
 
Mi tart ilyen sokáig?
 
Sokszor kérdezték, hogy miért hagyok ekkora szüneteket az albumok között, de nincs különösebb oka. Egyszerűen csak mindig megvárom, hogy összejöjjön egy csokor olyan zene, amiből érdemes albumot faragni. Szerencsére van miből válogatni, de bőven akad olyan track is, ami örökre a fiókomban marad...
 
 
A hiphop műfaj most reneszánszát kezdi élni Magyarországon, sok az új előadó, formáció a stílusban, talán több mint a korábbi években. Mit gondolsz, mi lehet ennek az oka?
 
A hazai hiphopnak mindig voltak bíztató pillanatai, szerencsére bőven akad utánpótlás, és az öregek közül sem mindenki akasztotta szegre a mikrofont. Az, hogy egyre könnyebb jó minőségű dalokat és videókat készíteni, sokat lendít a dolgon, viszont így rengeteg olyan dal is kikerül, amiért én kérek elnézést.
 
Sosem állt távol tőled a kritikai hangvétel, sok szövegedben felbukkan a kérdés, mi zajlik épp az országban. Mi zajlik épp az országban?
 
Igaz, mindig megbújik egy- két csípős mondat vagy rejtett utalás a sorok között, de belpolitikával nem foglalkozom! Én zenélni szeretek és mivel amúgy is elég komoly munkát fektetnek a pártok ‪abba‬, hogy a hazugságaikkal megosszák az országot, így sokkal inkább azon töröm a kobakom, hogy tudnám ismét összehozni az embereket.