“…de egyszer valami szépet ígérem én is itt hagyok” - Fiúk dalpremier és lemezbemutató érkezik

“…de egyszer valami szépet ígérem én is itt hagyok” - Fiúk dalpremier és lemezbemutató érkezik

Október 21-én jelent meg a Fiúk zenekar “Ha neked nem” című EP-jének utolsó két dala. A tehetséges fiatal zenészekből álló, egyedi hangzású alternatív popzenekar igen korszerű módon havi rendszerességgel hozott ki dalokat, amelyek a mostani megjelenéssel állnak össze teljes EP-vé. A lemezbemutató koncertre november 5-én kerül sor a budapesti Instantban.
 
A 2018-as alapítású, saját stílusát “földalatti pop”-ként aposztrofáló zenekar indulása óta aktívan koncertezik és publikál. 2020-ban bekerültek az NKA Hangfoglaló program támogatott zenekarai közé, majd 2021-ben kiadták az első nagylemezüket, ami a Velem egyedül címet kapta. A debütáló albumot Lázár Dodi (Esti Kornél zenekar vezetője és fő dalszerzője) segítségével rögzítették, a produceri munkát Diaz (Wellhello) végezte.
 
 
Ha neked nem kislemez számai közös koncepció mentén íródtak, a fiatal felnőttkor nehézségeit bontják ki dalról dalra, minden dalnál más-más perspektívából közelítve meg a témát. A dalokhoz készült klipek és szövegvideók egy összefüggő történetet visznek végig, vizuálisan is erősítve a lemez mondanivalóját. Az audiovizuális anyagokon a hazai zeneipar egyik legfelkapottabb fiatal arcával, Drakulaoutoftown-nal dolgoztak együtt, jellegzetes képi világa végig felismerhető. Az album különleges közreműködője a hazai modern rapszcéna egyik legfelkapottabb arca, 6363 (korábban: Gege). Zeneileg nagy változáson ment keresztül a csapat korábbi anyagaikhoz képest: saját bevallásuk szerint most találták meg igazi hangjukat - megszólalásukat.
 
Játszom:

 
“Jó volt, szép így, csak fáj azért”
Ezzel a klippel indul a történet - a dal a be nem teljesült tervek előli menekülésről szól.
 
Hogyan rontsuk el ft. 6363: 
 
 
“Abban vagyunk jók, hogyan rontsuk el”
Ez a dal a felelősségvállalással való viaskodásról szól. Abban vagyunk jók, hogyan térjünk ki a hibáink következményei elől, de ezek valójában mégsem hagynak minket nyugodni.
 
Majd beszélünk: 
 
 
“…de egyszer valami szépet ígérem én is itt hagyok”
Minden hibánk ellenére arra törekszünk, hogy bárhogy is lesz, végül elérjük azt, amit elképzeltünk. Ez a dal azokról a helyzetekről szól, amikor a kudarc ellenére bele tudunk kapaszkodni valamilyen apró részletbe, bármibe, amitől motiváltak maradhatunk.
 
Bárcsak: 
 
 
“Tudod bárcsak, újra választhatnék, elindulnék egy másik úton. Hogyha onnan hátra nézek, ne kelljen már adni a jobbik arcom”
A hibáinkkal való tényleges szembesülésről szól a dal - amikor arcon csap a valóság.
 
Ha neked nem:  (klipmegjelenés hamarosan)
 
“Úgysem írom le, hogy mi a szívem”
Az üres egyéjszakás kalandokról szól. Elhitetjük a másikkal - és sokszor magunkkal is - hogy többet akarunk a történteknél.
 
Előbb-utóbb:
 
“Előbb-utóbb a hó, a sár nem fáj már”
Az album lezárásaként ez a dal azt az állapotot írja le, amikor már fájdalom nélkül, közömbösen tudunk szembenézni a hibáinkkal.
 
 
 
Az EP lemezbemutató koncertjére november 5-én az Instantban kerül sor. Természetesen vendégelőadók sora egészíti ki a csapat alapfelállását, akik óriási bulit ígérnek - nem érdemes kihagyni. A közönséget a Máklikőr fogja bemelegíteni, akik - saját bevallásuk szerint - minden szabadidejüket és gondolatukat arra fordítják, hogy zenéjükkel történeteket meséljenek el és érzéseket közvetítsenek.
 
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.