“Keresem ki vagyok, magamról rétegeket lefelé hámozok” – végre itt a Meg Egy Cukorka második lemeze

“Keresem ki vagyok, magamról rétegeket lefelé hámozok” – végre itt a Meg Egy Cukorka második lemeze

Hosszú idő után ismét új lemezzel jelentkezik a budapesti magasanszálló, széleken táncoló art-rock trió. Új lemezükön többek között a mámoros melankóliáról, mindennapi problémákról és párkapcsolati tragédiákról énekelnek, melynek szövegeit október 29-én az Instantban együtt üvöltheti a zenekarral a közönség.
 
Sokat kellett várni a Meg Egy Cukorka második nagylemezére, az viszont már a FASZKIVAN, HARDY-TECHNOés TE VAGY AKI BEÁGYAZ című single-ökön érződött, hogy meg fogja érni a várakozás.
 
KERESEM című lemezük felvételeit javarészt Ligeti Gyuri vezérletével tavasszal fejezte be Hárs Barna, Mihályi Dávid és Faragó-Kádár Antal a pécsi ZAJZAJZAJ stúdióban, de van olyan dal is, melynek részleteit egy hálószobában rögzítettek a srácok. A végleges masztereket Szabó Szebasztián készítette.
 
Hárs Barna, a zenekar frontembere így mesélt az album háttérmunkálatairól:
"Az utóbbi pár év egy tanulságokban és változásokban gazdag időszak volt számomra. Rengeteget tanultam magamról, sok mindenen mentem keresztül. Nagyjából olyan volt ez, mint egy második felnőtté válás. Most, hogy túlvagyok rajta, egészen biztos vagyok benne, hogy ilyen “ébredés élményem” lesz még az életem során máskor is. A KERESEM című lemezünk ezt az időszakot öleli körbe. A dalok nagyjából az elmúlt 2-3 évből származnak. Majdnem pont két éve kezdtem el őket meghangszerelni és otthon feldemózni. Sok olyan sáv van a lemezen, ami itt készült a szobámban. Nagyon büszke vagyok erre az albumra, mert most jelentem meg először nemcsak dalszerzőként, de producerként is, persze Ligeti Gyuri támogatásával. Annak különösen örülök, hogy felkerült egy olyan dal is a lemezre, amit ketten írtunk Dáviddal és ő énekli rajta a fő szólamot."
 
Október 29-én, az Instantban élőben is debütálnak a friss dalok, melyekhez olyan vendégzenészek is csatlakozni fognak a koncerten, mint Agócs Márton (Aurevoir), Csorba Lóránt (Lóci Játszik), Frank Tamás (4bards) és Rácz Dániel (Lóci Játszik).
 
A koncertre még kaphatók azok a limitált darabszámú jegyek, melyek mellé az új, valamint a hároméves Jöhet bármi című Meg Egy Cukorka-lemezt is hazavihetik a zenekar rajongói.
"A budapesti lemezbemutatón és az azt követő lemezbemutató turnén a második lemezünk elkészülését fogjuk ünnepelni és ezzel búcsúzunk is az elmúlt pár évtől, sok tapasztalattal és új lendülettel feltöltve a jövő felé. Amellett, hogy sok idő telt el az előző lemez megjelenése óta, nagyon nehéz éveket hagyok magam mögött ezzel a lemezzel. Szóval izgatottan várjuk ezt az estét, hiszen egy különleges, másfél órás műsorral készülünk. Ilyen sokat pedig még nem játszottunk a zenekarral közönség előtt" – meséli Mihályi Dávid, a zenekar basszusgitárosa.
 
 
A lemezzel egyidőben egy új animációs klip is debütál, ami a SZÁGULDANI PAPÍRDÍSZLETEKNEK című dalhoz készült. Erről a klip készítője Székely Zsófia mesélt: – A SZÁGULDANI PAPÍRDÍSZLETEKNEK számomra arról szól, hogy a csalódásaink által döbbenünk rá dolgokra. A klipben a srácok és a saját gondolataimat gyúrtam össze: minden ábra és mozgás szimbolikus jelentéssel bír, történetet mesélnek el és a csattanót készítik elő.