'A Bluesman Came To Town' - Tommy Castro és zenekara Budapesten

'A Bluesman Came To Town' - Tommy Castro és zenekara Budapesten

A 30. jubileumát ünneplő amerikai Tommy Castro & The Painkillers zenekar végre Magyarországot is útba ejti őszi Európa-turnéja során. Október 12-én a budapesti Analog Music Hall-ban várja a hazai blues rock kedvelőket az idén is számos nemzetközi díjat begyűjtő zenekar.
 
 
Az ősz legfontosabb hazai blues koncertje lesz az október 12-i fellépés, hiszen Tommy Castro és csapata három kategóriában is a legjobbnak bizonyult idén májusban Memphisben, a 43. Blues Music Awards-on. Elnyerték az 'Az év albuma' ('A Bluesman Came To Town'), 'Az év legjobb zenekara' illetve a 'B.B. King díj az év legjobb szórakoztató előadójának' címeket is, de a Blues Blast magazin több mint 10000 szavazója is a 2022-es év legjobb blues zenekarának választotta a Tommy Castro & The Painkillers-t.
 
A blues szcéna egyik legkarizmatikusabb előadója Tommy Castro, aki a ’90-es évek eleje óta szállítja a jobbnál-jobb lemezeket, és a legendás nagy blues elődökhöz hasonlóan végnélküli turnékon, rengeteg élő fellépésen népszerűsíti a blues műfaját. 2009 óta a már több mint 50 éves múltra visszatekintő Alligator Records adja ki a lemezeit, ami a Chicago blues kedvelői számára egy megkerülhetetlen forrás.
 
 
Budapesti fellépésüket ajánljuk mindenkinek, aki nyitott a bluesban és R’n’B-ben gyökerező, dallamos, de a hangszeres improvizációkat sem mellőző élő muzsikára. Tommy Castro és zenekara minden bizonnyal egy emlékezetes és nagyon hangulatos szerda estét varázsol majd az Analog Music Hall koncerttermébe.
Jegyek elővételben kaphatók a TIXA.HU online rendszerében (6900 Ft) és a koncert napján személyesen a helyszínen, 7500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán.
 
Egy idei felvétel pedig tökéletes hangolódás lehet: