A dalaimon keresztül egy kicsit felveszem a

A dalaimon keresztül egy kicsit felveszem a "barátnő, akivel együtt sírunk egymás vállán" szerepet

REDFLAG és FUTOK című trackjei után egy újabb személyes szerzeménnyel jelentkezik BÖBE. Az ÏLLÚZIÓ című szám azt az érzést dolgozza fel, mikor akaratlanul egy általunk kreált fantáziába szeretünk bele. Ismerős helyzet lehet ez minden korosztálynak… Böbét friss, slágergyanús trackje kapcsán kérdeztük.
 
​​Elég személyesek a friss szerzeményeid. Volt már, aki magára vette valamelyiket, esetleg megsértődött?
Nem tudok ilyenről, és azért arra mindig ügyelek, hogy ne legyen egyértelmű a dolog. A NEKI UGYANÚGY c. dalom kapcsán (amit a fuckboyokról írtam - nevet) feltűnt, hogy úgy általánosságban nem tetszett a férfiaknak az, ahogyan megfogalmaztam ezt a jelenséget. De ebből őszintén csak azt szűrtem le, hogy van abban valami amit üzenni próbálok, és leginkább ez volt az ami kellemetlenül érintett néhány dühös kommentelőt.
 
Az "ÏLLÚZIÓ" videoklipjében optikai illúziók és a BÖBE-BABA karakter is megjelenik. Mennyire fontos számodra a vizuális aspektus a zenéd üzenetének közvetítésében? Vagy inkább a zene mindig a fókusz, és a vizuál csak egy plusz? Néz még manapság a fiatal generáció klipeket?
Nagyon fontosnak tartom a vizualitást. Éppen ezért szeretek kreatív, összefüggő koncepciókban gondolkodni a dalaim kapcsán és ezért született meg a BÖBE-BABA koncept is. Az, hogy mennyire néznek 2-3 perces videoklipet a mai világban jó kérdés - szerintem egyre kevésbé, hiszen egyértelműen a rövid formátumú tartalmak működnek a legjobban. Ahhoz viszont, hogy egy előadó ne legyen "arctalan" nagyon fontos a brandépítés, amiben a videoklippnek és minden vizuális cuccnak nagy szerepe van. Fontos, hogy a hallgatók ne csak hallják, hanem lássák is azt a víziót amit az előadó közvetíteni szeretne, hiszen ez is része a teljes képnek. Mindenképp szerettem volna az EP-hez köthetően egy videoklipet, hogy a BÖBE-BABA videókon túl ilyen formában is megelevedjen a koncepció.
 
 
Az, hogy a közösségi médiában egy reálisabb és kevésbé tökéletes oldalt mutatsz meg magadból, sokaknak elnyerte a tetszését. Hogyan befolyásolta a rajongóidtól kapott visszajelzés a munkádat?
Abszolút pozitívan. Én is azt veszem észre, hogy jól működik ha a sebezhető, humorosabb oldalamat mutatom meg amilyen egyébként valóban is vagyok. Azért is szeretem a TikTok-ot, mert például az Instára általában tényleg a legszuperebb pillanatokat teszi közzé az ember és ezáltal nekem egy kicsit felszínes is a platform, nem jön át rajta az, hogy én milyen is vagyok valójában. A TikTok ezzel szemben számomra az a felület, ahol a követőim megismerhetik az igazi arcomat, ami nem csak a pózolós képekből áll. Szerintem így tud kialakulni egy személyesebb kapcsolat a hallgatókkal, rendkívül fontosnak tartom, hogy tudjanak személyt társítani a zenéhez, és ez a fajta "közel engedés" fontos lépés efelé.
 
Milyen módon szeretnéd, hogy a zenéd és a témáid segítsenek azoknak a hallgatóknak, akik hasonló élményeken mennek keresztül?
A REDFLAG és a FUTOK kapcsán azt vettem észre, hogy a dalaimon keresztül egy kicsit felveszem a "barátnő, akivel együtt sírunk egymás vállán" szerepet. A dalaim olyan témákat dolgoznak fel, amikkel sajnos nagyon sokan tudnak azonosulni de azáltal, hogy látják, nincsenek ezekkel a problémákkal egyedül kialakul egyfajta sisterhood érzés, ami szerintem tök jó.
 
Az "ÏLLÚZIÓ" az idealizálás és a valóság szembesülésének témáját dolgozza fel. Hogyan jelent meg ez a koncepció a saját életedben, és milyen tanácsot adnál azoknak, akik hasonló helyzetben vannak?
Többször volt már olyan velem, hogy valakinek az elképzelt verziójába estem bele, a fejemben fantáziáltam valaki olyanról aki tulajdonképpen nem is létezik. Ez a jelenség nem tudom mennyire kikerülhető, szerintem az emberek 90%-a biztos volt már úgy szerelmes, hogy az plátói volt. Mivel én sem kezelem ezeket mindig a legjobban, ezért tanácsot nem igazán tudok adni - inkább csak azt a megnyugtató érzést, hogy mindenkivel megesik az ilyen.
 
Hogyan látod a stílusod és a témáid fejlődését a jövőbeni munkáidban, mind zeneileg, mind vizuálisan?
Mindig is úgy tekintettem erre a projektre, mint egy folyamatos tanulás ahol lépcsőfokonként valósíthatom meg önmagam. Minden munkám szerintem egy fejlődés a korábbihoz képest, és ezt a tendenciát szeretném a jövőben is megtartani. A következő lépés mindenképp egy magyar nyelvű nagylemez lesz.
 
 
 
Fotó: Magyary Lenke