A fesztiválszezon az erődben kezdődik!

A fesztiválszezon az erődben kezdődik!

2019-ben gondolt egy nagyot az Monostori Erőd vezetősége, hogy miért is ne lehetne ezt az óriási, 70 hektáros területet még jobban kihasználni és a fiatal korosztályt is a komáromi erőd falai közé csalogatni. És mivel mással lehetne ezt a korosztályt megszólítani, mint zenével. Ebben az évben útjára is indult az ErődFeszt, mégpedig olyan időzítéssel, hogy a fesztiválszezont mindenki az erődben kezdhesse. Az idei dátum is valóban megelőzi a nagy nyári hangzavart, bő egy hónappal a nagy menet előtt, május 3-5 között, a legnagyobb hazai kedvencekkel várják a látogatókat, műfajtól és korosztálytól független.
 
A koncertek skálája valóban színes. Az érettebb korosztály legnagyobb kedvence valószínűleg Charlie lesz az eseményen, aki olyan örökzöld slágerekkel készül megénekeltetni a közönséget, mint a Jég - dupla whiskyvel, a Nézz az ég felé, vagy az Az légy, aki vagy. A keményebb ritmusok kedvelőihez az idén 35 éves debreceni Tankcsapda szól majd, akik Lukács Laci vezetésével már 1989 óta bebizonyítják, hogy a rock bizony örök, és tényleg halhatatlan. A Fonogram-díjas Kowalsky meg a Vega is az ErődFeszten melegít majd Budapest Parkos nagykoncertjére, január óta tartó, országjáró turnéjuk részeként. A New Level Empire saját slágerei - többek között a 2014-es Eurovíziót megjárt The Last One - mellett napjaink dj-inek klubhimnuszait is átülteti Komáromban, teljes, élő hangszeres zenekari felállásával. 
 
Vegyük sorra a fiatalok kedvenceit! Az alternatív rock kedvelőinek a leginkább csábító koncert a Blahalouisiana koncertje lesz, akik még a fesztivál előtt bemutatják ötödik nagylemezüket. Fellép Komáromban a nemrég az MVM Dome-ot is megtöltő, még mindig csak 18 éves rapper srác, Szirmai Marci vagyis Pogány Induló is, aki az elmúlt években egy teljesen új színnel kavarta fel a hazai hip-hop medrét. Hozzá csatlakozik a nála egy kicsit hagyományosabb, pénzzel és nőkkel flexelgető BSW is, akik ha a napi bontás is úgy engedi, akár Lukács Lacival közösen is előadhatják érzelmes és mélyenszántó, BAZ+ című szakítós himnuszukat. A mélyérzésű férfi előadók sora itt nem áll meg az ErődFeszt színpadán: a nemrég az Arénában koncertező Dzsúdló trapes popdalaival rak pontot a fesztivál színes line-upjának sorára.
 
A helyszínen a kisebbek és a felnőttek is kikapcsolódhatnak a közös családi programokon, hiszen lovaskocsikázással, kézműves foglalkozásokkal, interaktív eseményekkel és a dunai sétahajókázással is készülnek, ezzel felejthetetlenné téve a fesztiválélményt. Finom borok, grillezett ételek és számtalan egyéb finomság vár a családokra, megfűszerezve a koncertek, táncbemutatók, színházi előadások, fúvós koncertek, és gyerekprogramok kínálatát.