A Föld elhagyása

A Föld elhagyása

Itt egy terápiás dal Németh Róbert közelgő új lemezéről

A második szólólemezén dolgozó Németh Róbert egy hangos gitárokkal és elszállós szintiszólamokkal tűzdelt pörgős gitárpop dalt szentelt a disztópikus jövőnek.
 
A Világvége című dal – amelyben a Dope Calypso-s Szabó Tamás Tonyo is közreműködik – már a harmadik kiadott felvétel az egykori HS7-basszusgitáros várhatóan ez év vége felé megjelenő új albumáról. A Világvége élőben legközelebb a Művészetek Völgye fesztiválon lesz hallható, ahol Robi egy szál gitárral ad koncertet kiadójához, a Klinikhez közel álló Klinika Udvarban.
 
„A dalok, amelyeken egy ideje dolgozom – és amikből az idei év második felének vége felé jelenik majd meg nagylemez – egy meglehetősen nehéz életperiódusomat dolgozzák fel terápiás jelleggel. Eddig sem az vezérelte a dalszerzői munkámat, hogy mennyire lesz sikeres amit csinálok, de most aztán tényleg nekem fontos, hogy kiküzdjem magamból ezt az albumot – persze nagyon örülök majd, ha másoknak is jelentenek majd valamit a dalok. Az új, Világvége című számban összekapcsolódik az, amiben élünk: a disztópikus jövő és a mikrovalóság. Ez tulajdonképpen egy mini forgatókönyv, egy pillanatfelvétel arról, hogy egy lendületes gitárpop-dalban elhagyjuk a Földet” – mondta el készülő második szólólemezéről és az új számról Németh Róbert. 
 
Az ikonikus Heaven Street Seven zenekar basszusgitárosa 2016-ban indított szólókarriert, idei szólólemeze a három évvel ezelőtti debütalbumot követi.
 
Az új dalok egy részén – az intimebb darabokon – egykori zenekari társával, Takács Zoltán Jappánnal dolgozik; két instrumentális dalban a kiscsillagos Erős Márton van segítségére. A „teljes zenekaros” dalokban, amilyen a tavaly novemberben megjelent A táguló idő is, Robi koncertzenekarának tagjai – az Esti Kornélból ismerhető Lázár Ágoston, Lázár Domokos és Horváth Kristóf – működik közre.
 
Ilyen felvétel a pörgős gitárpop Világvége is, amelynek az ízét hangos gitárok és elszállós szintihangzás adja meg. A dalban a Moogból és a Dope Calypso-ból ismert Szabó Tamás Tonyó vokálozik.