A Frankfurti Könyvvásáron is bemutatkozott a BOOKR Kids

A Frankfurti Könyvvásáron is bemutatkozott a BOOKR Kids

A könyvszakma szempontjából a világ legnagyobb és legjelentősebb találkozóján több mint 100 ország 7 300 kiállítója vett részt, és 280 000 látogató fordult meg.

Itt mutatta be legújabb üzleti megoldását a BOOKR Kids, amely új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon. A magyar startup már több elismert nemzetközi díjat is megnyert, most azonban igazán nagy dobásra készültek: saját látványos standdal várták a nemzetközi könyvpiac érdeklődőit a számukra kialakított digitális könyvkiadási megoldással.
 
A könyvfesztiválon emellett bemutatták az applikáció megújult, Magyarországon november végétől elérhető felhasználói felületét is, amely még élvezhetőbbé teszi a digitális olvasást a gyerekek számára. Igazán úttörő megoldásnak számít például a gyerekbarát, ikonrendszerre épülő interaktív kereső rendszer vagy a perszonalizált olvasólista is. Emellett a könyvfesztivál 5 napja alatt a nemzetközi kiadók első kézből ismerkedhettek meg azzal az innovatív szolgáltatással, amely végső soron a cég globális térhódítását eredményezheti: a BOOKR Kids egy egyszerű PDF-ből képes interaktív könyvet, majd egy okoseszközökön elérhető interaktív digitális mesekönyvtárat létrehozni, bármelyik nemzetközi kiadó számára.
 
A magyar startup előkelő szomszédságot kapott, közvetlenül a világ legnagyobb sztárkiadói, a Penguin Random House, a Macmillan vagy a Scholastic mellett állítottak ki. Csak remélhetjük, hogy az emberek hamarosan egy lapon emlegethetik a BOOKR Kids nevét ezekkel a cégekkel.