„A grunge iszonyatosan telítve van érzelmekkel” – Interjú Kovács Viktor Tamással

„A grunge iszonyatosan telítve van érzelmekkel” – Interjú Kovács Viktor Tamással

A MEN In The Box énekesét kérdeztük az augusztus 24-i barba negrás unplugged AIC-estről és sok minden másról.

Bár testalkatban fellelhetők különbségek Kovács Viktor Tamás és legfőbb ikonja, a már 13 éve megboldogult Layne Staley között, a szellemiség és a lélek stimmel. A MEN In The Box énekesét kérdeztük az augusztus 24-i barba negrás unplugged AIC-estről és sok minden másról.

Köztudottan hatalmas Alice In Chains-rajongó vagy; Már annak idején, a grunge-hullám alatt is így volt ez, vagy csak később döbbentél rájuk?
Igen – lehet akár fanatizmusnak is nevezni már ezt… Igazából nincs konkrét dátum szerintem, amikor beépült ez a zene véglegesen a szervezetembe, de talán a Nirvana-Pearl Jam kombó után érkezett közvetlenül az AiC.

Mit jelent számodra a zenekar művészete?
Igazából lehet, kicsit közhelyesnek tűnik, amit mondok (aki ismer, az tudja, hogy így van), de annyira magaménak érzem ezt a zenét és a dalaikat, mintha én alkottam volna. Mind az életstílus, mind a mondandó, mind az érzések mintha csak belőlem jönnének. A grunge iszonyatosan telítve van érzelmekkel.

Hány zenekarod is van most egész pontosan?
4 zenekar, vagy formáció van jelenleg, ahol énekesként tevékenykedem (MITB, Powertrip, Németh-Kovács Akusztik, Ko-Ver)

Állítólag a MEN In The Box az egyetlen AIC tribute banda Európában…
Helyesbítenék: tudtommal ketten vagyunk egy olasz bandával…

Augusztus 24-én rendhagyó műsorral érkeztek a Barba Negra Track színpadára. Mit érdemes tudni a buliról?
Most 24.-n különleges programmal szeretnénk megörvendeztetni a nagyérdeműt: Kizárólag akusztikus hangszerelésű dalokat hozunk.
A program elvileg egész hosszú – 18 dalt tartalmazó – lesz és a már „megszokott” vendégénekeseken, vendégzenészeken kívül szeretnénk új arcokat is bevonni ebbe a mi kis családi programunkba. A lista korántsem teljes még, hisz a szervezés része egész a koncertig nem áll le, de ott lesz például Áron Andris (Apey), Szekeres András (Junkies), Cocó (Hollywood Rose) és 2-3 énekessel, valamint egy gitárossal jelenleg is folynak az egyeztetések: reméljük, összejön és elhozhatjuk Őket is nektek.
Érdemes azonban korán érkezni, mert régóta dédelgetett vágyamat is sikerült megvalósítani és el tudtam hívni a Frogshow zenekart Debrecenből, akik nagyon jók és nagyon otthonosan mozognak ebben a stílusban.

Az utóbbi időben Mad Season-dalok is bele-belekerültek a repertoárba; Most is lehet rájuk számítani?
Természetesen lesznek most is MS-dalok, hisz’ úgymond velejárója az AiC munkásságának a Layne Mad Season-ös kilengése (az elvonó, mint tudjuk)… Valamint a világtörténelem egyik legnagyobb albuma az az egyetlen MS-album, ami megjelent.

Melyik AIC-szöveg áll hozzád a legközelebb?
Nagyon nehéz választani, de talán a Love, Hate, Love és a Down in a Hole.

V.G.

 

Esemény: https://www.facebook.com/events/416955281823967/