„A hammond orgona az én járművem a zenében”

„A hammond orgona az én járművem a zenében”

Raphael Wressnig november 12-én a Muzikumba is elhozza energikus zenéjét, a Soul Gift Band oldalán.

Két albumot is készítettél idén. Brazíliában Igor Prado-val rögzítetted a The Soul Connection lemezt, ami a Blues Music Awards-on is figyelmet kapott. A cím gondolom nem véletlen. Miért különleges ez az anyag számotokra?

Igorral két éve kezdtem el dolgozni. Két európai és körülbelül öt brazil turnét játszottunk le közösen. Az egyik során, két nappal azelőtt, hogy Sao Paolóba repültem, Igor azt kérdezte: Ember, van két szabadnapunk, miért nem foglalunk le egy napra egy stúdiót? Szóval felkészültünk az azelőtti estén, béreltünk egy B-3 hammondot, és másnap egy nap alatt rögzítettünk mindent. Majdnem egy nap alatt pedig meg is vágtuk az egész lemezt. Régimódi lett, nem voltak overdub felvételek, csak két take, mindenki egy szobában, remek volt a hangulat. Egyértelműen erős volt a kapocs közöttünk. Ugyanazt a zenét szeretjük, és hasonlóan működünk. Össze vagyunk kapcsolódva, akkor is ha más kontinensen élünk. Egyszer azt mondták nekem a srácok Brazíliában: Raph, neked latin lelked van! Szeretem Brazíliát és Dél-Amerikát. Mindannyiunkat összeköt a zene és ez fantasztikus!

A Captured Live albumon a Soul Gift Banddel zenélsz élőben. Elég nemzetközi a zenekar.

Nagy részük Ausztriából van, de Enrico Crivellaro, a gitáros olasz, különleges vendégünk, Deitra Farr Chicagóból jön. Évek óta játszom velük, most már fúvósokkal is. Ez az állandó zenekarom, egy szorosan működő alakulat.

Nem annyira gyakori, hogy valaki a B-3 hammondot választja. Szerelem volt első hallásra?

Felfedeztem, hogy a hammond orgona az én járművem a zenében. Nagyon erőteljes és sokoldalú hangszer. Egyszerűen imádom ezt a jellegzetes hangzást! Már az elején úgy éreztem, hogy a zongora nem elég átütő nekem és a zenémnek.

Hogy kell elképzelni az életed? Állandóan úton vagy és körülzenéled a világot?

Eltaláltad. Ez az, amit szeretek. Élvezem azt is, ha otthon vagyok a barátaimmal és a családommal, ugyanakkor játszani akarok és elvinni a zenémet máshova is.

FB oldal...

Muzikum FB esemény...

A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.11.02.

MaryMoss