A Jövő Zenéje: Fanni Mayer

A Jövő Zenéje: Fanni Mayer

Leonard Cohen és a Spice Girls

A napokban jelent meg Fanni Mayer legfrissebb, Stranger Things c. dala, ennek apropóján olvashatjátok a Fannival készült korábbi miniinterjúnkat, amit az októberi ROCKSTAR Magazinban találtok… és természetesen most itt is.

Több ilyen előadóra lenne szükség Magyarországon! Fanni tökéletesen időzített a fülledt rnb áztatta Grace N Dirt című legújabb dalával, ami már első hallásra kiemeli a megfáradt hazai popmezőnyből, köszönhetően erotikus és precíz előadásmódjának, harmonikus dallamokon át suhanó selymes hangszálainak és az ízlésesen visszafogott, de erőteljes háttérprodukciónak. A művésznő Kőbányán végzett énekszakon, aztán vokalistaként űzte a gyilkos zeneipart a Follow the Flow társaságában, akikkel bejárhatta a legnagyobb magyar színpadokat. Kiválása után kezdett szólókarrierbe – és milyen jól tette –, majd egy nemzetközi zenetáborban megismerkedett Ville Lepannen (The Animal Farm Music) producer/menedzserrel, aki aztán meghívta magához Londonba, hogy vegyenek fel pár dolgot. Így született meg az említett dal is. Fanni – akinek tervei közt szerepel egy kislemez – mióta hazajött Londonból, tele van új energiákkal, ráadásul egyformán inspirálja Leonard Cohen és a Spice Girls is.
 
Fotók: Rédling Hanna
 
Kivel turnéznál legszívesebben? (magyar és külföldi)
Tove Lo hihetetlenül felszabadult, elképesztő zenész és szerintem a humora is remek,  vele mindenképpen. A Belgával meg a Blahaluisianaval is szuper lenne!
 
Egy napra bármelyik zenész bőrébe bújhatnál. Ki lenne az és miért?
Sting – és azon a napon írnék is egy pár dalt, amit aztán benyúlnék saját használatra.
 
Melyik zenei stílus lennél?
Fúziós jazz – kaotikus, ellentmondásos valahol mégis harmonikus.
 
Amit első meghallgatásra ajánlasz
„Grace N Dirt” 
 
A zene, amit meghallva tudtad, hogy neked is ezt kell csinálnod
Spice Girls – Stop
 
Érzés, amikor a színpadon zenélsz
gyfajta eufória, ha elkapom, akkor teljesen jelen tudok lenni a pillanatban, teljesen eggyé válok a zenével, a zenészekkel és a közönséggel, ekkor érzem a legközelebb magam Istenhez, az Univerzumhoz, nevezzük bárhogy.
 
Melyik dalod feldolgozását hallgatnád meg és kitől? Miért?
Ha bárki feldolgozná bármelyik dalomat, nagyon örülnék, hiszen az azt jelentené, hogy tud vele azonosulni, ad neki valamit a dal. 
 
Milyen szuperképességet választanál magadnak? 
Hogy a világ összes nyelvén folyékonyan tudjak beszélni.
       
Melyik hangszer lennél?
Hárfa, annyira gyönyörű hangszer és a hangja.. 
 
Ha nem zenélnél, mivel foglalkoznál szívesen?
Tengerbiológus vagy kriminálpszichológus lennék
 
Melyik zenész legyen ott egyszer a koncerteteken?
Iszonyat zavarban vagyok zenészek előtt, úgyhogy, nade ha egyet mondani kell, akkor Sting, ha megígéri, hogy kíméletes lesz.
 
Tervek
Szeretnék kijönni egy EP-vel. 4 dalt már rögzítettünk kint Londonban az Animal Farm Music közreműködésével, szeretném még bővíteni a sort, és aztán minél több koncertet adni, már a zenekarommal.