A kis herceg - Barcsik Vali új albuma, Cakó Ferenc homokanimációs filmjével

A kis herceg - Barcsik Vali új albuma, Cakó Ferenc homokanimációs filmjével

Antoine de Saint-Exupéry világhírű könyve alapján született hangjáték felfrissített, kibővített hanganyaga, a mű összes dalához elkészített homokanimációs videóival a bónusz DVD-n.

2016. december 5-én jelent meg a Deezer rendszerén, majd december 12-től minden digitális platformon és exkluzív limitált digipak CD+DVD kiadványként – a regényíró eredeti grafikáinak felhasználásával készült igényes csomagolásban – is napvilágot látott  Barcsik Vali „A kis herceg” című lemeze a Hammer Records Records / Hammer Music gondozásában. A kilencvenes évek elején-közepén született, Antoine de Saint-Exupéry könyve alapján megírt, színházi előadásokat is megélt zenés darab – ami akkoriban csak kazettán jelent meg és mindennemű reklám nélkül 160 ezer példányban (!) talált gazdára  – most méltó kiadásban felújított, újrafelénekelt és áthangszerelt, valamint három tétellel kibővített változatban jelent meg CD-n. A lemezanyag összes dalához a Sebaj Tóbiás és Zénó sorozatokat is készítő Cakó Ferenc (Érdemes és Kiváló Művész) világhírű homokanimátor, animációsfilm rendező, festőművész készített filmet, ami a kiadvány DVD mellékletén kapott helyet.
 
A sokoldalú, énekes-billentyűs-zeneszerző Barcsik Vali nem lehet ismeretlen a hazai pop, rock, metal zenei színteret ismerők számára, hiszen számos Napoleon Boulevard sláger fűződik a nevéhez, leghíresebb talán a „Legyetek jók, ha tudtok”,  amely az ő előadásában szólal meg. Később a progresszív metalos Twin Peaks-ben, és a jazzes-soul-os Menetközben nevű formáció élén tűnt fel, de dolgozott Csepregi Éva és Cserháti Zsuzsa dalszerzőjeként, később pedig a zongoraművész Szentpéteri Csilla lemezein. Zenéket írt a Maugli, a dzsungel fia, a Mátyás a csillagok között, és a Hányszor mondjam még című darabokhoz. Részt vett a Solaris Fusion és a Nostradamus produkciókban, majd megírta a Komáromi Lovas Színház által előadott „A hét vezér” című rockoperát.
 
A kis herceg felvezetéséhez a november végén publikált, „A róka” című dalhoz készített klip szolgált, majd további kedvcsinálónak a „A pilóta”, a fizikai megjelenéshez időzítve pedig a „Búcsúzom” tételeket bemutató homokanimációs kisfilmek érkeztek. A teljes mű video felvételeit Mundrucz Tamás készítette.
 
 
A zenemű két tételéhez („A róka”, „Elbúcsúzom”) angol verzió is készült, ezek műfordítását Káli-Rozmis Károly és Barbara jegyzi, a „Pilóta” pedig Szalma Zsófia fordításában, franciául kerül majd fel a youtube-ra.
 
A lemez stúdiómunkálatai a Magma Stúdióban folytak, a keverést, masteringet Tost-Nagy Péter végezte.
 
felállás:
 
Barcsik Vali: zene, szöveg, billentyűs hangszerek, ének, vokál
Tost-Nagy Péter: gitár, hangmérnök
Cakó Ferenc: forgatókönyv író, rendező
Mundrucz Tamás: vezető operatőr, vágó
 
tracklista:
 
    A Pilóta
    A majomkenyérfák tánca
    A rózsák és a bárányok
    A Rózsa
    A Király
    A Hiú
    Az Iszákos
    Az Üzletember
    A Lámpagyújtogató
    A Kígyó
    A Róka
    Elbúcsúzom
    Jó éjt!