A Kowalsky meg a Vegával ünnepel a 20. Cseresznye Fesztivál!

A Kowalsky meg a Vegával ünnepel a 20. Cseresznye Fesztivál!

Éppen két évtizede, vagyis kereken 20. alkalommal rendezik meg idén a már megyei legendaként számon tartott szomolyai Cseresznye Fesztivált. A mezőkövesdi járás ikonikus nyárindító bulija messze földön híres, csakúgy, mint a község világszerte ismert cseresznyéje, amiért az ország legtávolabbi pontjáról is szívesen zarándokolnak a környékre a gasztronómia szerelmesei: hiszen a szomolyai fekete az egyik legízletesebb cseresznyefajtánk.
 
A turistákat pedig amellett, hogy belekóstolhatnak az őstermelők méltán kedvenc cseresznyés süteményeibe és szörpjeibe, vidám fesztiválhangulat és emlékezetes koncertek várják. A jubileumi eseményre ráadásul – stílusosan – a szintén huszadik születésnapját ünneplő Kowalsky meg a Vega zenekar érkezik főfellépőként. 
 
 
Ám itt még nem áll meg a buli: Kowalskyék mellett kórusok, humoristák, néptáncosok és egy vándorszínházi társulat is beveszi majd a színpadot, a vasárnapi záróakkord pedig nem más, mint a közkedvelt underground hip-hop előadó, Fankadeli performansza lesz. A hangulatos vásári forgatag, a vezetett túrák a kaptárkövekhez, valamint a különleges bórkóstolók mellett a gyerekekkel érkezőkre is gondoltak a szervezők: a Faluház kertjében a mesterségek udvara igazi időutazással és népi játszóházzal, míg az iskolaudvar mini vidámparkkal várja a családokat.
 
Az esemény ingyenes!
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.