A La Boum fesztiválon született Zalai Richard új dala

A La Boum fesztiválon született Zalai Richard új dala

A Back to Basics egy különleges improvizáció során született, ahol Zalai Richard játszott, Oláh Anna művész pedig vászonra vitte a dallamokat. Az új szám egyúttal a zenész januárban érkező második EP-jének is a felvezetése. 

Zalai Richard mestere a dermesztő, atmoszférikus hangulatok megteremtésének. Többnyire downtempo, ambient és modern klasszikus alapokra építő dallamai belső utazásra hívják a hallgatót - és bizonyos esetekben az alkotót is. Így készült el Zalai Richard új száma is, a Back to Basics ugyanis egy különleges improvizáció eredménye: a La Boum fesztivál varázslatos hangulatú Kastélykertjében játszott Richard, miközben egy művész, Oláh Anna élőben vetette vászonra a zene által keltett hangulatokat.

 

 

„A dal akkor és ott született élőben, az Annával közös koncerten. Nem voltak megírva a részek, csak annyi, hogy kb. honnan, hova szeretnék eljutni hangulatban és dinamikában az egy óra alatt. Szerettem volna egy viszonylag nyugodt alapállapotból eljutni egy emelkedett, dinamikus szakaszhoz, ami aztán ismét nyugvópontra ér. A Back to Basics ennek a fellépésnek egy szelete” – meséli Richard a szám születéséről. 

 

 

A zenész a hazai fellépések mellett egy igazán mozgalmas nyarat tudhat a háta mögött: turnézott a Baltikumban, amely keretében fellépett Vilniusban, Rigában és Lettország egyik legnagyobb fesztiválján, a Summer Sound Festiválon is, augusztus végén pedig a román Smida Jazz fesztiválon játszott. 

 

 

A most megjelent dal a január 6-án érkező Deeper in The Sea c. kislemez előfutára. A Back to Basics elérhető az összes zenei streaming felületen.