A legjobb téli gyógyteák

A legjobb téli gyógyteák

A télidő derekán fellépő vírusok ésbaktériumok legyőzéséhez.

Íme, néhány gyógyhatású tea, mely hatékony segítséget nyújt a télidő derekán fellépő vírusok és
baktériumok legyőzéséhez.
 
Csipkebogyó tea
A csipkebogyó magas C-vitamin és ásványi anyag tartalma miatt kiváló immunerősítő. A benne
található flavonoidok kiegészítik az aszkorbinsav hatását, valamint enyhén gátolják gyors lebomlását.
Fontos, hogy sose forrázzuk a csipkebogyót, mert elveszíti C-vitamin tartalmának jelentős részét!
 
Bodza tea
A bodzavirág flavonoidokat, szaponinokat, illóolajat és különböző nyálkaanyagokat tartalmaz.
Gyógyteája izzasztó, enyhe gyulladáscsökkentő és enyhíti a meghűléses, lázas megbetegedések felső
légúti tüneteit, emellett váladéktermelést serkentő, köptető hatású.
A bodzabogyóból készült kivonat vagy szörp hasonlóan jó hatású.
 
Lándzsás útifű tea
A lándzsás útifű leveléből préselt nedv kiváló baktériumölő, gyulladáscsökkentő, hideg vízzel készült
kivonata egyes kórokozó baktériumok fejlődését gátolja. A növényből készült tea és szirupok a
légutak gyulladásos megbetegedéseiben, köhögés csillapítására, köptetőként használatosak, oldják a
letapadt nyákot, elősegítik a köpetképződést.
 
Vad kakukkfű tea
Az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású gyógynövény. Fő hatóanyaga az illóolaja, emellett tartalmaz
flavonoidokat, cserzőanyagokat és fahéjsav-származékokat. Gyulladásos, hurutos légúti
megbetegedések kezelésére szolgáló teakeverékek és gyógyhatású készítmények hatékony
alkotóeleme.
 
Borostyánlevél kivonat
Hatékonyságát már a molekuláris biológia szintjén is bizonyították. Leginkább a köhögés természetes
kezelésére, légúti hurutok és krónikus bronchitisz esetén vethető be. A borostyánlevél kivonat
természetes köptető és nyákoldó hatású, gyulladáscsökkentő, mindemellett vírusellenes, gombaölő
és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
 
Mézes gyömbéres tea
Talán a legjobb forró ital a megfázás enyhítésére. A méz csillapítja a köhögést, és nyugtatja a torkot, a
gyömbér pedig erősíti az immunrendszert, és kiváló baktériumölő és gyulladáscsökkentő. Emellett
jelentős mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat,
cinket és szilikont.