A lengyel-magyar barátság jegyében hazai művészek dolgozták fel lengyel zenészek dalait

A lengyel-magyar barátság jegyében hazai művészek dolgozták fel lengyel zenészek dalait

Március 23-án, a lengyel-magyar barátság napján jelenik meg a Deska című, tízszámos nagylemez, amelyre több mint 25 hazai művész dolgozta fel lengyel zenészek számait.

március 23-án megjelenő, Deska című nagylemezt a Varsovie (Varsói) című szám és klipje vezeti fel. Az eredeti dalt a nemzetközileg is ismert Brodka adja elő, a magyar verziót pedig Horváth Hanna (Rehab Nation, Kiméra, FUNKorporation) és Zimon Péter (Dokkerman And The Turkeying Fellaz) készítette el. Előbbi felénekelte a dalt, utóbbi pedig áthangszerelte. A Varsovie a szürke és rideg, mégis nagyon szerethető lengyel fővárosról szól. A klipben viszont tipikus budapesti helyszíneken egy nagyon a fővárosra jellemző esemény, egy lomtalanítás képei sorakoznak, amit a VII. kerületben vettek fel.

 

Deska-projekt atyja Nagy Illés, aki több mint 10 éve csörgőzik és kolompol az afrobeat, ethio-jazz és deep-funk Dokkerman And The Turkeying Fellazban, nagybőgőzik a roma-pop Kecmecben, de korábban grunge zenekarokban is (FlyingTV és Flop) basszusgitározott. Az ő kezdeményezése volt, hogy a lemez elkészüljön, és ehhez vállalta, hogy 9 hónap alatt 10 lengyel dalt gondol újra alkotótársaival. A 10 dalból 4-hez magyar nyelvű szöveg is készült. A projekt megvalósulását, a dalok, a nagylemez és a felvezető dal klipjének elkészítését a Waclaw Felczak Alapítvány támogatta.

 


 

(Fotó: DESKA // Brodka és Horváth Anna)