„…a lóverseny hasonlóan igényes közönséget vonz világszerte, mint a divatos gasztronómia”

„…a lóverseny hasonlóan igényes közönséget vonz világszerte, mint a divatos gasztronómia”

A mikrofon másik oldalán: a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show egyik főszervezője, Vad-Horváth Zoltán.

A prognózis beteljesedett: elképesztő sikert aratott az első Food Truck Show a Dürer Rendezvényparkban, ebből fakadóan az is várható volt, hogy legközelebb már nagyobb területet szállnak meg a mindenféle ételkínáló járművek. Ez is stimmel, második alkalommal, szeptember 4-én a Kincsem Parkban vonul fel a guruló gasztronómia krémje, ahol a hely szelleméhez igazodva lóversenyfutamokkal, agárversenyekkel színesedik a program! A kulisszatitkokról az egyik főszervezőt, Vad-Horváth Zoltánt kérdeztük.

 

Mit súgtak a megérzések, sejtettétek, hogy az első Food Truck Show-t követi egy második?

Amikor az elsőnek vége lett, rögtön tudtuk, hogy csak idő kérdése, és jön a második. Sőt, azt is tudtuk, hogy ez a kezdeményezés egy ideig nem áll meg.


Körülbelül hány látogatót fogadtattok az elsőn?

25 ezer látogató jött el és a visszajelzések alapján jól érezte magát az első Food Truck Shown.

Külföldi mintát követtek, vagy ez teljesen saját ötlet volt?

Alapvetően saját ötlet voét, de a szervezés alatt már figyelemmel kísértük több nemzet törekvését a témában. Ausztriában, Hollandiában, Olaszországban, és az Egyesült Államokban is feltörekvőben van ez az iparág.

Hogy esett a választás a Kincsem Parkra, és hogy jött a lóverseny-kultúra bevonása a sztoriba?

A lóverseny szintén nagyon régi kikapcsolódást jelentő időtöltés, és sport. Szerencsés a találkozás, és hasonlóan igényes közönséget vonz világszerte, mint a divatos gasztronómia, a food truck-ok.

Az első rendezvényen megismert kocsik is jelen lesznek, vagy most új galeri érkezik?

Sok autó jön a múltkori eseményről, így ott lesz az év Food Truck-ja, a Tütü is. És természetesen lesznek „vadonás” új járgányok.

Mire lehet tehát egész pontosan számítani a II. Food Truck Show-n?

Az utcai vendéglátás krémje mellett a már az előző rendezvényen megszeretett utcazenészek és mutatványosok emelik a hangulatot. 3 nagy meglepetéssel is készültünk zeneileg. Emellett nem marad le senki a Magyarország-Románia focimeccsről sem, és természetesen nagyon izgalmas nemzetközi lóverseny és agár futamokat is láthatunk, amelyekre természetesen fogadni is lehet.