A magyar zászló is lobogott a Marshall Memorial City Hallnál - A Nyughatatlan zenekar fődíjat nyert

A magyar zászló is lobogott a Marshall Memorial City Hallnál - A Nyughatatlan zenekar fődíjat nyert

Tizedik alkalommal rendezték meg a napokban a Texas állambeli Marshallban a The Texas Sounds Country Music fesztivált. A találkozón – melyen 14 nemzetből közel 20 előadó képviseltette magát – a Nyughatatlan vezetője, Kovács Kornél elhozta az év hangszerese díjat, megnyerték az év zenekara díjat, és a fődíjat is a zenekar érdemelte ki.
 
A fesztivál ideje alatt a Nyughatatlan koncertje volt az első alkalom, hogy a közönség állva tapsolt.
 
 
Beszámolójukból kiderült, hogy nem csak Texast élvezték: Johnny Cash szülővárosába, és gyermekkori otthonába az Arkansas állambeli Dyessba ellátogatni ugyancsak megható élmény volt, s elzarándokoltak Memphisbe is, a Sun Stúdióba, ahol Johnny Cash meghallgatást nyert, felvette első lemezeit, s ahonnan a karrierje elindult, olyan legendákkal együtt, mint Elvis Presley vagy Jerry Lee Lewis.
 
 
"Nem számítottunk ekkora sikerre, de bíztunk abban, hogy egy díjat elhozhatunk" – nyilatkozott Kovács Kornél.
"A fellépés után megtudtuk, hogy a fesztivál ideje alatt a mi koncertünk volt az első alkalom, hogy a közönség állva tapsolt. A műsort az új angol nyelvű dalainkból, Johnny Cash-feldolgozásainkból állítottuk össze, és egy magyar dalt, a Menni Amerikát is játszottunk." – tudatta az énekes-gitáros, dalszerző. 
 
 
A texasi koncertek mellett a hatodik nagylemezünket fejeztük be Tyler, TX ban. Az új albumra 11 angol nyelvű saját dal fog felkerülni.
 
 
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.