A Petőfi Kulturális Ügynökség több mint száz programmal érkezik a 31. Művészetek Völgye Fesztiválra

A Petőfi Kulturális Ügynökség több mint száz programmal érkezik a 31. Művészetek Völgye Fesztiválra

Május 10-én, kedden a Magyar Zene Házában bemutatták a 31. Művészetek Völgye Fesztivál programját. A július végi rendezvényen több mint 80 zenei és 47 irodalmi programmal, valamint gyermekeknek szóló foglalkozásokkal, workshopokkal vesz részt a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum.
 

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum két udvara idén közel 130 programmal érkezik a 31. Művészetek Völgye Fesztiválra. A Petőfi Udvarban és Kőbánya Udvarában több mint 80 zenei és 47 irodalmi program közül válogathatnak a kultúra iránt érdeklődők.
 
A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös helyszínén, a Petőfi Udvarban a könnyűzene és az irodalom kerül reflektorfénybe. A Hajógyár színpadán akusztikus produkciók és zenekaros formációk egyaránt szerepelnek majd. Helyet kapnak a Hangfoglaló Program idei támogatottjai, és a Hajógyár platformjain korábban már bemutatott produkciók.
 
A Hajógyár és az A38 közös, összművészeti sorozata három programmal lesz jelen. A Zene x Szöveg keretein belül az egykori Akkezdet Phiai formáció egyik tagja Saiid, és a népszerű Elefánt együttes frontembere Szendrői Csaba a szövegírásról osztják meg a gondolataikat. Az udvarban többek között fellép Bérczesi Robi, a The Biebers, OHNODY, a jazzbois, és nem utolsó sorban Azahriah, aki egy akusztikus koncerttel várja az udvarba látogatókat.
A színes zenei kínálat mellett a PKÜ szervezésében az Eleven Költők Társaságának akusztikus irodalmi koncertje is kiemelt helyet kap az udvar programjában. Az EKT a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon ezzel a koncertanyaggal különdíjat nyert.  Az érchegységbeliek című versfilmjük elnyerte kategóriája fődíját, a Mátyás anyja Prágában című versfilmmel közösen pedig a Bujtor István Filmfesztiválon a legjobb alkotóműhelynek járó díjban részesült. A Kárpát-medencei Igazgatóság (KMI) programjai közül Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska nagysikerű Pilinszky és Én zenés irodalmi előadása, valamint Slam Poetry produkciók várják a fesztiválozókat.
A KMI és az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum jóvoltából napközben nagy hangsúlyt kapnak a gyerekprogramok, workshopok és az irodalmi programok is. Az Ügynökség havonta megjelenő kulturális lapja a Magyar Kultúra Magazin júniusban ünnepli első születésnapját, ennek okán Kurucz Árpád eddigi lapszámokban megjelent művészi fotóiból nyílik szabadtéri kiállítás.
 

A Völgy egyik legszebb helyszínét, az ikonikus Gástya-árkot Kőbánya Udvara tölti meg élettel. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Kőbányai Zenei Stúdió közös színpadán a zene kapja a főszerepet. Esténként a Kőbányai Zenei Stúdióhoz köthető fiatal tehetségek és már olyan jól ismert előadók, rocklegendák koncertjeit élvezheti a közönség, mint például a godfater., az Ivan & The Parazol, a Platon Karataev és a Konyha vagy éppen a Mary Popkids.
A napközbeni programok során érdekes kerekasztal-beszélgetéseken pedig fő téma a zenei oktatás minden ága, így az élményéneklés és a zeneterápia jótékony hatásairól is szó esik majd, illetve idén is megismerhetjük a Legendás Dalok élőzenés sorozatát Hegyi Gyuri műsorvezetésével.
 
A PIM Pilvax-Brunch programjain, minden nap 13:00-ig vehetnek részt a családok, ahol a gyerekprogramok és workshopok mellett irodalmi beszélgetéssel egybekötött közös reggelizésre is lesz lehetőség.
 

A Művészetek Völgyével kapcsolatos további információka fesztivál weboldalán érhetőek el.