Te mindig megnézed, hogy ki ül melletted a metrón?

Te mindig megnézed, hogy ki ül melletted a metrón?

a Rien du Sol a társadalom legfurcsább oldalát mutatja meg videóklippjében

Január 4-én debütált a Rien du Sol első klippje, a Martyrs (SOS). Ladányi Jancsó Jákob rendezte a videót, amiben egy folpackba csavart lányt cipelnek végig Budapesten. A Rien du Sol első EP-jét harangozza be, ami január 12-én jelenik majd meg. 
 
 
A klippet budapesti helyszíneken forgatták: a Bem moziban, a Raktár utcai aluljáróban, a Rózsavölgyi Szalonban és egy közreál lakásban. Ladányi Jancsó Jákob első videóklippje ez, és első közös munkája az együttessel. “Az elnyomott és elnyomó pokoljárását fogalmaztuk meg egy szürreális, szimbolikus történetben, aminek a homályos, arc nélküli kívülállók kényelmes díszletet adnak az agresszoroknak és segítenek az áldozatoknak is  megtalálni önmagukat ebben a szerepben. Ideig-óráig…” - mondta ő.
 
A videó a társadalmi ignoranciát parodizálja ki: “Az szerettük volna megmutatni vele, hogy abba, ami történik velünk az utcán, a metróban, inkább nem ütjük bele az orrunkat, ha nem nyereségesen jönnénk ki belőle - akkor sem, ha az nem megszokott, vagy kifejezetten bántó.” - mondja Casasola Manuel, a banda énekese. 
 
Az együttest 2018-ban alapította három budapesti srác: Casasola Manuel (ének és gitár), Kovács Martin (gitár, vokál, elektronika) és Divényi Márió (dob). Angol nyelven énekelnek, hangzásban az alternatív rockot és az elektronikus zenét ötvözik.
 
A szám az öngyilkosság szatírája - egy olyan oldalát mutatják be, amit kevesen ismernek fel, vagy vallanak be maguknak. “Úgy egy éve született, amikor a “Saola”-n dolgoztunk és épp megakadtunk az írásban. Manuel elkezdte játszani gitáron az elejét, és elég hamar rápörögtünk - aznap este befejeztük az intróját. Számomra nagyon jó emlék és izgalmas kihívás volt, hisz sosem írtam ilyen ‘boldog’ számot. Az jutott egyből eszembe, hogy olyan refrént akarnék neki, amire fesztiválon ugrálva táncolhatnak az emberek, miközben észre sem veszik, hogy milyen szomorú, ami épp megy alatta.” - mesélte Kovács Martin, a gitáros. 
 
A Rien du Sol első száma, a Saola 2018 májusában jelent meg, később az M4-en a Forma 1 Kanadai Nagydíj összefoglalója alatt is játszották. Azóta az első EP-jükön dolgoznak, ami január 12-én jelenik meg We’ll See, Father címmel, a Martyrs is ezen lesz. Élőben január 26-án lépnek fel a Dürer Kertben, a a Planemo és a Fleet Goes North társaságában.
 
Rendező: Ladányi Jancsó Jákob 
Operatőr: Almási Bence 
Vágás és Utómunka: Etherno Studio 
Szereplők: Alte Mira, Öskü Bálint
 
Rien du Sol: 
Casasola Manuel: ének / gitár 
Divényi Márió: dob / ütős hangszerek 
Kovács Martin: gitár / elektronika / vokál