A Sledgeback lesz a vendég a Tankcsapda amerikai turnéján

A Sledgeback lesz a vendég a Tankcsapda amerikai turnéján

Idén novemberben a Tankcsapda történetének első észak-amerikai turnéján felbukkan egy hazai szempontból igencsak különleges zenekar is.

A napokban végezte ki a Tankcsapda idei turnéjának angol illetőségű állomásait, ám ezután meg sem állnak Amerikáig. Novemberben összesen nyolc alkalommal mutatják meg az USÁ-ban és Kanadában is, mennyire feszíti őket szét a rock'n'roll rugója. Ez a hír már önmagában is egetrengető, és akkor még nem szóltunk semmit a zenekarról, mely Las Vegasban, San Francisco-ban és Los Angeles-ben is csatlakozik hozzájuk. A Sledgeback alapítójának neve talán ismerős lehet azoknak, akik a kilencvenes években figyelemmel kísérték a hazai punk rock szcénát. Szakácsi Greg a C.A.F.B. énekes-gitárosaként vált ismertté, majd zavaros körülmények között Seattle-be távozott. Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy hallasson magáról. A hajótakarítós korszak alatt és után több ismert zenésszel is összehozta a sors, majd saját bandát csinált 2004-ben, a Sledgeback-et, melynek a kezdetekben tagja volt a War Babies-gitáros, Guy Lacey, jelenlegi dobosa pedig Tim Mullen, aki a Himsából érkezett. A zenekar több albumot is kiadott, és többek között a legendás Warped turnén az Offspringgel és az Avanged Sevenfolddal játszott együtt. Ha minden igaz, jövőre a magyar közönség is megismerheti a Sledgeback-et, turnét és egy részben magyar nyelvű lemezt is ígért a frontember.

A Szakácsi Greggel készült mélyinterjú árnyaltabb képet ad a zenész elutazásáról, zenekaráról és nem utolsó sorban a seattle-i zenei életről. Itt olvasható.