A svéd black-deathmetál legenda új lemezét adja elő

A svéd black-deathmetál legenda új lemezét adja elő

Necrophobic július 21-én az A38 Hajón

A svéd black-death metál legenda, a Necrophobic eredeti énekesével és egy lenyűgöző új lemezzel tér vissza! A kilencvenes évek skandináv extrémzenéjét alapvetően meghatározó együttes Mark of the Necrogram című monumentális idei albumát kritika és közönség az év legjobbjai között emlegeti, és a harminc éves zenekar ismét Anders Strokirkkal koncertezik, többek között Budapesten is. A fellépés vendégeként pedig a Sin of Kain ad teljes értékű koncertet.

Nagyon kevesen gondolták volna, hogy az 1989-ben alapított, tehát jövőre harmincéves Necrophobic késízti el 2018 legerősebb, legsúlyosabb death-black metál albumát. A műfaj és a zenekar főleg a kilencvenes években tündökölt ‒ és maga a Mark of the Necrogram is ezt az időszakot idézi meg. Talán kicsit nosztalgikusan, de semmiképp sem idejét múlt módon. 
 
 
A hosszú évek során számtalan zenész megfordult a zenekarban az alapító Joakim Sterner körül, ám pár éve visszatért az eredeti énekes, az első lemez után távozó Anders Strokirk. Masszív hörgő vokálja új lendületet adott a zenekarnak, és az új, immár a műfaj egyik legfontosabb kiadójánál, a Century Mediánál megjelent lemez lenyűgöző hangzásában, okkult-sötét témáiban, monumentalitásában méltó folytatása a svéd-norvég "sötétített halálmetál" kilencvenesévek-beli nagy hagyományának.
 
 
 
 
Az este vendége a Sin of Kain lesz, amely négy év után áll újra színpadra. Az ezredforduló egyik legizgalmasabb hazai underground zenekara 2015-ben két koncert erejéig állt újra össze ‒ és ezzel egy időben egy olyan lemezt is megjelentett, amely az első két anyagösszefoglaló gyűjteményeként, újrafelvételekkel zárhatta le a Sin of Kain életművét. 2019-ben azonban még egyszer ismét színpadra áll a zenekar, hogy az ...of Disharmony lemez tizenötödik évfordulója mellett még egyszer megmutathassa, mennyire hiánypótló produkció volt akkor és most is az itthoni szubkultúrában.

Helyszín