A tengerészek találkozása a pszichedelikus folkkal

A tengerészek találkozása a pszichedelikus folkkal

Men Named Holger album- és klippremier

A magyarországi high concept kalóz-pszichedélia első, és eddig egyedüli képviselője, a Men Named Holger két átlényegült multi-instrumentalista énekes-dalszerző, Blaskovits Ferenc, Tündik András, valamint egy vintage beszélő plüsspapagáj szerelemprojektjeként indult. Eddig többnyire belpesti pinceklubok közönsége találkozhatott a zenekarral akusztikus felállásban rengeteg különféle egzotikus hangszert megszólaltatva, akár egy éneklő fűrészt is.  
 
 
Néhány szám a Maelstrom Ahead! című lemezről már 2016-ban debütált, a teljes album azonban csak idén készült el. Most megjelent, méghozzá egy félig-meddig animált videoklipet is kapunk hozzá.
 
 
Dalaik egyébként a tengerjárás legkülönfélébb történeteit dolgozzák fel a folk rock, az art pop, a cabaret, az alt-country, a pszichedelikus folk és az elektronikusabb irányzatok peremterületein vitorlázva.
 
 
A következő koncepciólemez kapcsán már most konkrét elképzeléseik vannak: Maguk mögött hagyván a tenger vizeit steampunk feltalálókká válnak, akik a korábbi századfordulós hangzást megtartják ugyan, de kibővítik modernebb, urbánusabb elemekkel, mint az ipari forradalomra emlékeztető fémcsörömpölés és az elektronika szépséges egyvelege.
 
 
Addig is, ha kíváncsi vagy, hogyan kalózkodnak élőben a srácok, gyere el szeptember 29-én, szombaton a Tinta Art Caféba!
 
Beugró nincs. Rum lesz.