A The Curious Kind, a hazai prog rock legújabb reménysége, akikre felkaptuk a fejünk

A The Curious Kind, a hazai prog rock legújabb reménysége, akikre felkaptuk a fejünk

A The Curious Kind 2020. év végén kezdett el testet ölteni, akkor még név nélkül. Kőrös “Köge” Gergely basszusgitáros (Autopilot) és Fekete Andi dobos (ex-Hellburnt, ex-Autopilot) Sebők Péter (ex-Fuge) gitárossal kiegészülve kezdte el a közös gondolkodást egy új projektről. Végül Nagy Dániel ritmusgitáros (Berber, ex-Red Swamp), Kovács “Greg” Gergely énekes (Red Swamp) és Glowacz Dorina billentyűs-vokalista érkezésével lett teljes a zenekar. A tagok progresszív rock iránti szeretete volt a közös nevező; olyan bandák ihlették például őket, mint a Tool, a Muse, a Faith No More, a Karnivool vagy a The Perfect Circle. 
 
Mostanra készült el első, Here in the Deadlights című négy dalos kislemezük, mely 2023 február elsején debütál. A dalok a budapesti Pinewood Studióban készültek, a keverés és a master pedig Köge keze munkáját dicsérik.
 
Az EP-n szereplő tételek a jelenlegi magyar néplélek fanyarságát, reménykedő keserűségét járják körbe. A tört ütemeken komplex gitártémák fonódnak össze, a dallamcentrikus éneket pedig éteri billentyűjáték és ízléses elektronika foglalja keretbe. Greg szövegei egy megcsömörlött társadalom képét festik le, ahol a múltban rekedt önmarcangolás a vezetőtől való vak függésben teljesedik ki; ahol a bizakodás és az egymásra támaszkodás szomorú és sanyarú végkifejletet jelent. 
 
 
Összességében egy telt, színes hangzást felvonultató, ám keserédes, a zenekar nevéhez valóban hű anyag született. Hallgassátok meg ti is bemutatkozó EP-jüket élőben február 11-én, a Szimpla Kertben!
 
-------------------------------------------------
 
Mi imádtuk! Ha ti is, akkor kövessétek be őket youtube-on is, hogy nehogy lemaradjatok az új videókról!
 
 
Ha pedig még több ROCKSTAR-t olvasnátok, kattintsatok ide a legfrissebb online hírekért vagy keressétek a legújabb Rockstar Magazint a Relay és Inmedio boltok polcain (online a Laptapir.hu-n)!