A tökéletes őszindítás koncertekkel, borokkal, színházzal és irodalommal

A tökéletes őszindítás koncertekkel, borokkal, színházzal és irodalommal

Szeptember 16-18. között Tállya szőlőskertjei, pincészetei ismét megtelnek zenével, irodalommal, színházzal, na meg természetesen különleges borkóstoló programokkal a hetedik Kerekdomb Fesztiválon
 
Tállya Európa mértani közepe, az UNESCO világörökség részét képező Tokaji Borvidék gyönyörű ékszerdoboza szeptemberenként nemcsak az őszi falevelek miatt pompázik ezer színben. A Kerekdomb Fesztivál összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit bemutatva a három nap alatt a település szépségeit és értékeit. Napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy éppen Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre vagy éppen borkóstolóra is. 
 
Esténként pedig a koncerteké a főszerep. A hetedik Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de hallhatjuk még többek között Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duo, a The Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt dalait is. A színházban ezúttal az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös darabját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee, Három magas nő c. előadását.
 
 
Pokorny Lia LIAison c. zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. irodalmi műsorukkal, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én c. előadásukkal. 
 
A tállyai evangélikus templom remek akusztikájának köszönhetően kiváló terepe a komolyzenei koncerteknek, így itt élvezheti a közönség Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasának szólóestjét is. 
 
A helyi borászatok, - mint például a Szűcs Pince, a Zsadányi Pincészet, a Somszög Birtok vagy éppen a Nyerges Udvar - tárt kapukkal, gasztro- és borkülönlegeségekkel, érdekes kóstolókkal készülnek, miközben a látogató a borok ízlelése mellett megismerheti a borvidék történetét is, de gyakran koncertek, felolvasások is “színesítik” a borokkal való ismerkedést. Visszatér a tavaly a fesztiválon debütált Figi és Lipike is, akik tokaji ízekkel és a Czinege Tamás nevével fémjelzett Gastro-Hackkel és Zen különteremmel készülnek, amelyről Budapesten frissen nyílt helyükön, a Figi és Lipikében meséltek a sajtó munkatársainak. 
 
Aki pedig érzi magában az erőt, annak javasoljuk, hogy pakolja be a futócipőjét is, az Aktív Magyarországgal együttműködve ugyanis ismét lesz Tállya-Golop futóverseny is. 
 
A Kerekdomb Fesztivál tökéletes helyszíne az ősz megízlelésének és annak megélésének különféle programokon keresztül. Találd meg a neked tetszőt a www.kerekdombfeszt.hu oldalon. 
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.