Adománygyűjtéssel egybekötött koncertre készül a Ladánybene 27 és a Sin Seekas

Adománygyűjtéssel egybekötött koncertre készül a Ladánybene 27 és a Sin Seekas

Hazánk első számú reggae formációja, a Ladánybene 27 október 23-án az Akvárium Klubban tart koncertet. A zenekar a „Songs of Freedom” elnevezésű estére meghívta a szabadkai Sin Seekas együttest, emellett speciális műsorral is készülnek. Felelevenítik a 15 éve megjelent Babylon Cirkusz fontosabb dalait, illetve pályájuk aktuális üzenettel bíró szerzeményeit. A Fedél Nélkül Alapítvánnyal együttműködve adománygyűjtést is szerveznek, a közelgő fagyos tél elviseléséhez nélkülözhetetlen eszközöket várnak.

„Szeretnénk az utcákon, parkokban, aluljárókban élő embertársainkon segíteni, hogy a közelgő tél hidegei ellen védettebbek legyenek. A Fedél Nélkül Alapítvány munkatársaival együttműködve arra kérünk mindenkit, hogy a feleslegessé vált meleg cipőket, hálózsákokat, pokrócokat, kabátokat és hátizsákokat hozzák el október 23-án az Akvárium Klubba” – kéri rajongóitól a Ladánybene 27. „Egy-egy kiemelt bulink kapcsán megpróbálunk nagyobb hírverést adni magunk körül. Ezt az átmeneti kirakati helyzetet szeretjük megosztani fontos-hasznos szándékainkkal. Ilyenkor talán jobban eljut a fülekhez és a szívekhez egy-egy jótékony célú kezdeményezésünk” – teszi hozzá Bodnár Tibi, a zenekar vezetője.

A Ladánybene 27 azon ritka zenekarok egyike Magyarországon, amelyik már több mint 3 és fél évtizede aktív, időről időre megújul és újabb ötletekkel, lemezekkel jelentkezik. „Lépj ki az árnyékból és arcod fordítsd a nap felé!” – hangzik el az Ébredj című dalukban.  Ahogy a zenekar legutolsó, Szavak-Színek-Hangok albumának dalai is megpróbálják visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat az életünkbe, október 23-i koncertjükön is erre készülnek. „Az elmúlt években nehezebb időket élünk, most még nagyobb szükség van a reggae muzsika pozitív üzenetére” – üzenik a zenekar tagjai.  Vendégük ezen az estén Gregorio Alto perkás és a Zentáról érkező, Sóti Juli által vezetett Sin Seekas zenekar lesz, akik műfaji sokszínűségükkel felpezsdítik mind a magyar, mind a szerb zenei életet.  A Ladánybene 27 csapatával nemcsak a közös turnék, hanem a barátság is összeköti őket. Az október 23-i koncerten közös dalok is hallhatóak lesznek, mint például a Miksával készült Víz, kaja, levegő c. szerzemény és a Valakiért c. dal is, amely egy közeli személy elvesztésének feldolgozásáról szól.

JEGYEK ITT!

A koncert támogatója az NKA Hangfoglaló Program.