Ady-koncert a Balaton és a Cabaret Medrano közreműködésével

Ady-koncert a Balaton és a Cabaret Medrano közreműködésével

január 26-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Ahogy Petőfiről is szokták mondani, ha ma élne, valószínűleg rockzenész lenne. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából 2019. január 26-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett esten a Kamondy Imre vezette Cabaret Medrano együttes és a Víg Mihály nevével fémjelzett Balaton zenekar öltözteti föl a költőt egy mai underground (rock)sztár köntösébe. Lesznek itt keserédes sanzonok, bársonyos melankólia és természetesen rock and roll.
 
 
A két felvonásból álló műsor gerincét a két zenekar stílusában megzenésített Ady versek adják, illetve a műsort tarkítja néhány a költeményekre reflektáló saját szerzemény is.
 
 
A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Az együttes Kamondy Imre fővárosi költő-színész és Verebes György vajdasági magyar festő barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt az ezredfordulón. Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.
 
Tagok:
Kamondy Imre: ének; Vörös László: zongora; Strausz Eszter: szopránszaxofon, fuvola; György Andi: hegedű, ének; Horváth Gábor: basszusgitár; Szert Zsigmond: dob, vokál; Nagy Balázs Krisztián: gitár
 
 
Az 1982-ben alakult zenekar napjainkig a hazai underground szcéna meghatározó, aktív előadója. Énekese, Víg Mihály több más film mellett Tarr Béla műveinek zeneszerzője. Egyedi hangzásvilágú koncertjeik repertoárjába a saját dalaik mellé szívesen emelnek be darabokat a kortárs klasszikusoktól, mint a Neurotic, Európa Kiadó, Cseh Tamás, Hungária, Beatrice vagy akár az Illés.
 
Tagok:
Víg Mihály: ének, gitár; Dudás Zsombor: dob, vokál; Keszei Krisztián: gitár; Horváth Gábor: basszusgitár