Ahol a film és a zene találkozik: itt a BLEND!

Ahol a film és a zene találkozik: itt a BLEND!

2020-ban a Nemzeti Filmintézet és a Hangfoglaló Program csatlakozik a DEX – Dalszerző Expo és az Artisjus által harmadik alkalommal megrendezett országos és regionális szakmai eseményhez, amelyen külön napot szentelünk a film és a zene kapcsolatának. Az esemény célja, hogy a hazai dalszerzők és filmesek megismerjék egymást és az iparági trendeket a program által kínált előadások és workshopok során.

A 2020-as Dalszerző Expo nyitónapján (2020. március 2. ) és helyszínén (BMC - Budapest Music Center)lesz a Hangfoglaló Program és a Fast Forward Program első közös rendezvénye, a BLEND, amelynek célja, hogy a fiatal hazai zenei és filmes szakma képviselői az iparág legfrissebb trendjei mellett egymást is megismerhessék. A BLEND a hazai zenei és filmes színterek evidens fúziójának lehet az alapja, amelynek sikerében bízva reméljük, hogy további sok ismétlést megér majd. Az egész napos rendezvény nem egyetlen szakmára fókuszál, így a két iparág több területén tevékenykedők (szerzők, zenészek, producerek, menedzserek) számára is értékes és tartalmas, hasznosítható információkkal kíván szolgálni. A tervek szerint kerekasztal-beszélgetéseken, one-on-one sessionökön, workshopokon és szakmai előadásokon is részt vehetnek majd az érdeklődők.
 
A sokszínű program érinti majd a filmipar igényeit hangminőség-, mood- és felhasználói preferenciák alapján, lesz szó az iparágak közötti kommunikációról, a zsánerfilmek és televíziós használatra szánt filmek zenei követelményeiről és a kiválasztási folyamatban fontos szerepet játszó music supervisor felelősségéről is. A listening sessionnel, kurrens könnyűzenei katalógussal, filmzeneszerző műhellyel és speed meeting szekciókkal dúsított rendezvénnyel a Hangfoglaló Program és a Fast Forward Program megteremtheti azt a kollektív tudásbázist, amelynek segítségével a hazai filmes és zenei szcéna hatékonyabban, értőbb módon fordulhat egymás felé a jövőben.
 
A teljes program hétfőtől elérhető a Nemzeti Filmintézet és a DEX Songwriting Expo / Dalszerző Expo honlapján.
 
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.
 
A regisztráció csak a BLEND programokra érvényes.
A BLEND regisztrációval rendelkező résztvevők a DEX programjaira 2 napos kiegészítő jegyet vásárolhatnak 9900 Huf-ért.