AJÁNLÓ - Újra Depeche Mode koncert Magyarországon!

AJÁNLÓ - Újra Depeche Mode koncert Magyarországon!

A Rock & Roll Hírességek Csarnokának 2020-as újonca, a Depeche Mode 2023-ban nemcsak új albummal rukkol elő, hanem világkörüli turnéra is indul. A Memento Mori turné a zenekar azonos című, 15. stúdióalbumának tavaszi megjelenését követően indul, és július 28-án a budapesti, több mint 67 000 embert befogadó Puskás Arénát is útba ejti.
 
A 100 millió feletti lemezeladásssal és több mint 35 milliós rajongótáborral rendelkező Depeche Mode továbbra is egy folyamatosan fejlődő, de ugyanakkor egyedülállóan nagy zenei hatással bíró erő. A rajongók, a kritikusok és a zenészek számára egyaránt megkérdőjelezhetetlen inspirációt nyújtó Depeche Mode továbbra is előre halad, a Memento Mori album és turné az egyedülálló örökségük legújabb fejezetének nyitánya lesz. Az album 2023 tavaszán, immáron a zenekar 15. stúdióalbumaként jelenik meg, és a 2017-es, kritikusok által is nagyra értékelt Spirit folytatása, amely 11 országban volt listavezető, és több mint 20 másikban a Top 5-ben szerepelt. A lemez a banda életének egyik legtragikusabb időszakát dolgozza fel, a májusban elhunyt billentyűs, Andrew Fletcher még részt vett a felvételek kezdeti szakaszában.
 
 
„A lemezen a világjárvány korai szakaszában kezdtünk el dolgozni, és témáit közvetlenül az aktuális időszak ihlette. Fletch halála után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy ő is ezt akarta volna, és ez valóban plusz jelentést adott a projektnek” – mesélte Martin Gore a várva várt albumról. Dave Gahan hozzátette: „Fletch szerette volna ezt az albumot. Nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a rajongókkal, és hogy jövőre élőben is bemutathassuk a koncerteken.”
 
Szakítva az edddigi hagyományokkal, a turné észak-amerikai koncertekkel kezdődik március 23-án, még a nyári európai stadionturné előtt. Többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a chicagói United Centerben, a Los Angeles-i Kia Forumban és a torontói Scotiabank Arénában lesz látható a banda. Az európai stadionturné májusban startol, amiben olyan híres helyszínek szerepelnek, mint a párizsi Stade de France, a berlini Olimpiai Stadion, a milánói San Siro Stadion és a londoni Twickenham Stadion. A Memento Mori a Depeche Mode 19. turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi fellépéssorozata, a 2017–2018-as Global Spirit volt az addigi leghosszabb turnéja, a banda több mint 3 millió rajongó előtt játszott 130 fellépés során Európa-szerte és Észak-Amerikában, amivel az év egyik legnagyobb bevételt hozó turnéját produkálták.
 
-----
Írta: Erdős Viki
Fotó: Live Nation Archívum
-----
 
 
A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.