Aktivizáld magad szeptember 28-án a Tüskecsarnokban!

Aktivizáld magad szeptember 28-án a Tüskecsarnokban!

BeActive Night – A legmozgalmasabb fesztivál

A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) által koordinált #BeActive Night az Európai Sporthét fő eseménye. Az Európai Sporthét az egyik legnagyobb sportolást és aktív életmódot népszerűsítő kampány, amelyet az Európai Bizottság kezdeményezett 2015-ben. Az immár ötödik éve megrendezésre kerülő program célja, hogy az európai polgárok a szeptember 23. és 30. közötti időszakban egy héten keresztül minél többet mozogjanak és a sporthét után is aktívak maradjanak.
 
 
Interjú Czene Attilával, a Masport elnökével.
 
Milyenfajta sportokkal és mozgásformákkal lehet majd találkozni az eseményen, miket lehet kipróbálni?
Földön, vízen, jégen, az év legmozgalmasabb éjszakáján biztosan mindenki talál kedvére való sportágat. Az Európai Sporthét csúcspontjaként megrendezendő eseményen szeptember 28-án 17.00 és 24.00 óra között a budapesti Tüskecsarnokban több tucat ismert és kevésbé ismert sportág kipróbálására van lehetőség ingyenesen. Többek között az alábbi izgalmas sportok várják az érdeklődőket: airflow, műkorcsolya, teke, curling, Bartendaz edzés, kerékpár szimulátor, harcművészeti és önvédelmi sportok, sífutás, búvárkodás, jégkorong, tánc, fitnesz, SUP jóga, vízi akadálypálya, váltóúszás, nordic walking, vívás, lövészet.
 
Milyen egyéb, kiegészítő programok lesznek még az estén?
Életmódprogramok, tanácsadások, egészségfelmérések a Magyarország Egészségvédelmi Szűrőprogramja által, valamint egy izgalmas játékra is hívjuk a résztvevőket, amely során a mozgásokért kapott pontokat ajándékokra lehet váltani a Fény Áruházban.
 
Mennyire fontos 2019-ben a sport? Mi lehet a mozgáshiány oka?
A sport és a mozgás mindig fontos. Elkeserítő adat, hogy a magyar felnőttek csak 20%-a sportol legalább heti négyszer, és csak 23% sportol legalább heti egyszer. A maradék 57% pedig egyáltalán nem jár mozogni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a 10 legsúlyosabb krónikus betegség közé sorolja az elhízást, amely a második legjelentősebb megelőzhető rizikófaktor a dohányzás után. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy olyan rendezvényeket szervezzünk, amellyel felhívjuk a lakosság figyelmét a mozgásra, a sportolás fontosságára és ehhez kipróbálási lehetőséget is teremtünk.
 
Sokan nem tudják, mibe és hol kezdjenek bele, mert annyi a lehetőség, ráadásul sokan félnek is… Nekik mit ajánlasz, hogy induljanak el?
Látogassanak el a BeActive Night rendezvényre, ahol ingyenesen nagyon sokféle sportágat ki tudnak egy helyen próbálni, edzőkkel beszélgetni, így legyőzhetik félelmeiket és megtapasztalhatják, hogy semmi különleges dologra nincs ahhoz szükség, hogy elkezdjen sportolni, mozogni. Minden érdeklődőt várunk, aki szeretne egy jó hangulatú eseményen izgalmas sportokat kipróbálni!