ALTERÁBA FESZTIVÁL – Az ország legnagyobb kerti partija

ALTERÁBA FESZTIVÁL – Az ország legnagyobb kerti partija

Július 11-én indul az Alterába Fesztivál! Az esemény főszervezője, Hegedüs László mesélt nekünk a körmendi mulatság sikerének titkáról, avagy a fesztelen családias hangulatról.

Idén 8 éves a „gyermeked”, a Fair Play- és MAHASZ Pro Art-díjas Alterába Fesztivál. Gondoltad volna a kezdetekkor, hogy ilyen nagyszabásúvá nő a kezdeményezésed? 
 
Terveim alapján egy elérhető, minőségi fesztivált szerettem volna egy olyan régióban, ahol kevés a lehetősége a zenekarok nagy részének a fellépésre, valamint nincs ilyen jellegű fesztivál. Kezdetben 3, most 5 napos a rendezvény, de szeretnék visszaállni a 4 +1 naposra, az az ideális nekünk. Sok kisebb rendezvényt szerveztem, de rájöttem, hogy az sosem lehet rentábilis, így építettem fel az Alterábát. Próbáljuk 70–80%-on tartani az alternatív vonalat, de belefér a punk, rock, metal, vagy egy-egy hiphopzenekar is.
 
Véleményed szerint mi az, ami a zenekarok kedvenc fesztiváljává teszi „az ország legnagyobb kerti partiját"? 
 
Idén harmadszor is elnyertük ezt a megtisztelő címet. Ugyanolyan fontosak a zenekarok, mint a közönségünk! Szeretettel fogadjuk, megtiszteljük őket, amikor még nem voltak ilyen elvetemült catering listák, mi már akkor is All in ellátással fogadtunk mindenkit! A Borbély Security a biztonság terén magáért beszél, ugyanúgy, ahogy a P-Sound Hang- és Fénytechnika. Sok összetevője van a dolognak, a méretek alapján valóban kerti parti, hiszen napi 3000 ember a csúcs. És nagyon hálás a közönség, hogy a fellépők nagyon gyakran lent vannak, nem a VIP-ben és sok a személyes élmény, így a családiasság is mindkét oldalról.
 
Kik azok, akik már évek óta fellépnek a fesztiválon, és kik azok, akiket idén először sikerült Körmendre csábítani? 
 
Visszatérő és szeretett zenekaraink a Vad Fruttik, 30Y, Péterfy Borikáék, Anna and the Barbies, PASO, Magashegyi Underground, Ossian, Ed Pihilipsék, Firkin, ők már 5-6-szor voltak nálunk, vagy említhetném a Quimbyt is, ők viszont idén nem lesznek. Nagyon örülök a Moby Dicknek, ők most jönnek először, ugyanúgy, mint a Hollywood Rose, valamint az Apey and the Pea. De ugyanilyen első fellépő a Halott Pénz is a nyitónapon.
 
 
A koncertek mellett még milyen programokon lehet részt venni az Alterábán? 
 
Kora délutántól a kis színpad a feltörekvő csapatoké, sok ügyes új csapat van. Délután négyig ingyenesen megnézhetik őket a barátaik is, nem húzzuk le a napijegyekkel a fiatalokat. Illetve vonzó még a 300 forintos korsó sör is ebben az intervallumban, vagy az, hogy szombaton Beck Zoli főz a 30y-nal a kempingeseknek „gyógylevest”. :P
 
Hol lehet eltölteni az éjszakákat július 11. és 16. között? 
 
Körmend kis település, alig 12 ezres, így szállásokban nem bővelkedik. Nagyjából most 90%-os a lefoglaltság, de vannak még helyek, valamint a kemping 100 méterre van a fesztiváltól. 
 
Mit üzennél azoknak, akik még hezitálnak az útnak indulást illetően? Miért lesz kihagyhatatlan idén az Alterába? 
 
Ami a visszajelzések alapján pozitív, hogy nincs heringszindróma, egy percre van a sör és az illemhely is, kedvesek az emberek, jók a fellépők és korrektek a vendéglátás árai is, a belépőről és bérletről már nem is beszélek! :) Idén is vendégül látjuk a helyi fogyatékkal élőket, akik számára ez hatalmas élmény minden évben! Éjjelenként Rock Golyó és Johnny olyan after partikat tol, hogy ott mindenki elhagyja az agyát! És ilyenkor kigurítok én is pár üveg potya italt a táncolóknak :D
mm.alvajaro