Amerikai ételek exkluzív környezetben – Hard Rock Cafe-interjú

Amerikai ételek exkluzív környezetben – Hard Rock Cafe-interjú

A budapesti Hard Rock Cafe talán a „legamerikaibb” étterem Magyarországon, mely ruházati termékeiről legalább olyan híres, mint kiállított zenészrelikviáiról és tradicionális tengerentúli ételeiről.

A részletekről Darnay-Fitt Gergő marketingvezetővel beszélgettünk.
 
A Hard Rock Cafe hálózat már 1971 óta létezik. A budapesti üzlet miért csak 2011-ben nyílt meg?
 
Az első Hard Rock Cafet valóban 1971-ben nyitotta két amerikai férfi Londonban, azonban a hálózat kiépülése ennél jóval későbbre tehető. A budapesti Hard Rock Cafe valóban 2011-ben nyílt. Elsősorban a megfelelő épület megtalálása volt nagy feladat a láncnak, másrészt a 2000-es évek előtt a piac mérete még nem volt megfelelő egy ilyen étterem megnyitására. Tavaly júliustól egy újabb magyar Hard Rock helyszínként a reptér 2A termináljában egy Rock Shopot is nyitottunk.
 
Az üzlethelyiségben látható dedikált gitárokat és egyéb relikviákat hogyan szereztétek be?
 
A nálunk jelenleg is kiállított darabok, ahogy mindegyik a világ összes Hard Rockjában, árveréseken, adományokon és magánalapítványokon keresztül kerültek hozzánk. A Hard Rock Cafe Budapest belső tere négy szintre van osztva, ami tulajdonképpen egy élő rockmúzeumként is funkcionál. Ezeken a szinteken több mint 70 világsztártól származó memorabilia kapott helyet. Bármikor megtekinthető nálunk Michael Jackson kalapja, Tina Turner üvegsarkú cipője, Elton John szemüvege, Rihanna ruhája vagy akár Madonna kézzel írt levele, csak hogy néhányat említsek.
 
 
Elsősorban kiknek ajánlanád a Hard Rock Cafe konyháját? És melyik az az ételetek, ami a visszajáró vendégeknek először eszébe jut a Hard Rock Caferól?
 
Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki a Hard Rock Cafe konyháját. Fontos megemlítenem, hogy nem csak rockzene szól nálunk, és nem kizárólag zenészeket szolgálunk ki. (nevet) Amerikai ételeket kínálunk nagyon különleges kiszolgálással, exkluzív környezetben. Ha csak egy hétköznapi étkezést szeretnének feldobni vagy egy kivételes alkalmat megünnepelni, a megfelelő helyszín a Hard Rock Cafe. Visszajáró vendégeink szívesen kérik az 1971 óta változatlan Legendary Burgert, az édesszájúak kedvence pedig az Oreos Sajttorta. A saját titkos receptek alapján készülő koktéljainknak pedig nehezen tud bárki ellenállni.
 
A Váci utca, Vörösmarty tér környéke kedvelt turistaközpont. Inkább magyarok vagy külföldiek látogatják az éttermet?
 
Valóban egy nagyon frekventált helyen található a budapesti Cafe, a környék egyik legexkluzívabb UNESCO világörökség részét képező épületében. Elsősorban külföldiek látogatják az éttermet, mivel a márka világszerte jóval ismertebb, mint itthon. A turisták pedig tudják, hogy azt a színvonalat kapják meg Budapesten is, mint bármely más országban. Azonban egyre népszerűbbek ételeink és a különleges kiszolgálásunk a magyarok körében is és eltökélt célunk, hogy ez a tendencia folytatódjon.
 
 
Milyen rendszerességgel adtok helyet koncerteknek? Esetleg szponzorként is beálltok zenekarok mögé?
 
Egyre gyakoribbak a zenés rendezvények. Jelenleg havonta 4-5 alkalommal lehet élőzenét hallgatni nálunk, ami vagy koncert, vagy bármilyen más zenei rendezvény. A zenei felhozatal - márkanévtől függetlenül - meglehetősen változatos. Tiéd a színpad! énekversenyünket pedig havonta szervezzük meg, ahol énekesek és énekelni vágyók mérhetik össze tudásukat. Jövőbeli terveink közt szerepel zenekarok szponzorálása, illetve videoklipek és stúdiófelvételek támogatása is. Nagyszerű zenéket, eredetiséget és karizmát keresünk. A Hard Rock eredeti missziójához is csatlakozva szeretnénk, ha az induló és már befutott zenekarok partnerként tekintenének ránk.
 
Már tehetségkutatót is indítottatok Hard Rock Rising néven. Mesélj erről, kérlek!
 
A Hard Rock Rising egy nemzetközi tehetségkutató verseny, amit 6. éve rendeznek a Hard Rock Cafek az egész világon. Bármilyen, maximum ötfős zenekar előtt nyitva áll a verseny műfaji megkötés nélkül. Az évente egyszer megrendezett tehetségkutatón a helyi győztes zenekar a régiós versenybe kerül, ami általában kontinens viadalt jelent, majd onnan lehet a globális fordulóba bekerülni. Ott már rendkívül értékes nyeremény a tét: az 50,000 dolláros fődíj mellett a Hard Rock támogatja a nyertes zenekar videoklipjét és albumát, Fender felszerelést nyernek, illetve egy garantált fellépést biztosítanak nekik az ibizai Hard Rock Hotelben. A helyi fordulókban minden esetben egy szakmai zsűri dönt, ahogy itt nálunk is, de nagyon fontos a rajongótábor mérete is, hiszen ők tudják szavazataikkal a győzelembe küldeni a kedvencüket.  Idén már a budapesti döntőt szervezzük, de jövőre várjuk szeretettel a zenekarok jelentkezését az egész országból.
 
A Hard Rock Café-pólók legalább olyan emblematikusak, mint maga a konyha. A pólókon kívül milyen ruházati termékeket és kiegészítőket lehet vásárolni az üzletben?
 
Valóban, a klasszikus Hard Rock pólók az egész világon népszerűek. Rengetegen gyűjtik a város feliratú felsőket, azonban meglepően sok termékünk van a Vörösmarty téri és a reptéri Rock Shopban. A babarugdalózótól kezdve az esőkabáton át a különböző női és férfi ékszerekig nagyon széles a kínálat. Az egész világon sokak által gyűjtött pinekből, azaz Hard Rock kitűzőkből is számos kapható nálunk. Ezekből sok olyan van, ami más országokban is megtalálható, de ország specifikus, magyar illetve budapesti dizájnnal rendelkező kitűzők is helyet kaptak a pin kollekciónkban. Ezek közül a legújabbak például a budapesti fürdőket mutatják be. 
 
 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.05.31.