„Amit eddig láttál, szorozd meg százzal!” – Ganxsta Zolee-interjú

„Amit eddig láttál, szorozd meg százzal!” – Ganxsta Zolee-interjú

Lassan véget ér a Ganxsta Zolee és a Kartel születésnapi koncertsorozata, az utolsó bulira szeptember 5-én kerül sor a Barba Negra Trackben.

A csapat főnökét a Strand fesztiválos fellépésük után hívtuk fel, hogy kifaggassuk a részletekről.

Milyen volt délután fél ötkor, tűző napsütésben koncertezni?

Hibátlan, bár tűző napsütés helyett inkább sarki hideg volt. Amúgy most is tribute bulit toltunk, többek közt ott volt velünk az Uzipov, a Hősök, meg a Soerii & Poolek, akik mindenféle hülye ruhában ugráltak a színpadon. Ilyen társaságban lehetetlen szar koncertet adni.

Nem sajnáltad, hogy nem egy napon játszottatok a House Of Painnel?

Naná, hogy sajnáltam, mi az, hogy, tegnap sajna Záhonyban volt koncertünk. Viszont már találkoztam személyesen Everlasttel (többek közt a House Of Pain rappere – a szerk), aki többnyire egy nem túl közvetlen, morcos arc hírében áll. Ez mondjuk nem meglepő, ugyanis szegény tele van mindenféle magánéleti problémával. De én úgy vettem le, hogy egy halálosan jó fej csávó, kár hogy nem láthattam tegnap.

Szeptember 5-én lesz az utolsó tribute fellépésetek. Itt mire lehet számítani?

Amit az utóbbi koncerteken láttál, azt szorozd meg százzal! Fellép velünk a Punnany Massif, a Supernem, Siska Finucci, megint ott lesz az Uzipov, a Hősök, sőt, az Alma együttes is, a teljesség igénye nélkül. Méltó lezárása lesz a születésnapi történetnek. Ja, és a legfontosabb: a két színészóriás, Janklovics Peti és Csőre Gabi elszavalják a Ki a fasza gyereket! Ez a produkció már önmagában is beszarás.

Voltak a 20 év lemezen olyan közreműködők is – pl. Kowalsky, Fish! - akik nem jelentek meg a hasonló bulikon. Velük mi volt a gond?

Egyszerű egyeztetési probléma. Rengeteg lekötött bulijuk volt, így lehetetlen lett volna olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelel.

A Fényes Ösvény idő közben teljes egészében lecserélődött. Mennyiben más velük zenélni, mint a régi tagokkal?

A régi zenekarban is óriási zenészek voltak, le a kalappal előttük. A jelenlegi banda azonban nem csak a színpadon kiváló, de emberileg is megvan az összhang. Nem csak kollégák, de barátok is vagyunk, és ez egy baromi jó dolog.

Írtatok már dalokat az új felállással?

Persze, készülnek az új nóták, ha minden igaz, ősszel fel is vesszük őket. Emellett készülünk egy másik produkcióra is: csinálunk egy olyan koncertet, ahol kedvenc old school rapslágereinkből játsszunk egy válogatást: House Of Pain, Beastie Boys, Run DMC, LL Cool J, Ice-T, Ice Cube, NWA, Cypress Hill… szóval csak a legnagyobb kedvenceink lesznek műsoron.

Egy ideje már az ETA dobosa is vagy. Hogyan kerültél be az őspunkok közé?

Annak idején még a László Viktor keresett meg, hogy lenne-e kedvem beszállni hozzájuk. Azóta egy kissé megfogyatkozott a csapat, ő kiszállt, és már csak ketten vannak rajtam kívül: Sáthy Robi az eredeti Etából basszerozik és énekel, Somogyvári Dani pedig gitározik.

A színészi karriereddel mi újság?

Legközelebb a Cop Mortem című filmben fogok feltűnni olyan színészek mellett, mint Kamarás Iván, Gesztesi Károly, Anger Zsolt, Szabó Győző, tehát elég fényes lesz a felhozatal. Kovalik József lesz a rendező, én pedig egy motoros bandatagot fogok alakítani… mi mást?

glam benton
 

The Last Ganxsta Tribute Show: https://www.facebook.com/events/1452353108420487/