Áprilisban jön az országos Rockstar Magazin!

Áprilisban jön az országos Rockstar Magazin!

Az országos Rockstar Magazin vezető munkatársa avat be minket a részletekbe

Ahogy már korábban jeleztük, megújul a RCKSTR. Így, a XI. évfolyam derekán úgy érezzük, kinőttük a kéthetente megjelenő magazin kereteit, ideje előrébb lépni: a kétheti budapesti programajánló kicsit átalakul és ezentúl Budapest BEAT néven üzemel tovább. Áprilisban pedig megjelentetjük az országos terjesztésű, immáron kizárólag zenével foglalkozó Rockstar első lapszámát.
 
Schmidt Szulamit, az országos Rockstar Magazin vezető munkatársa avat be minket a részletekbe.
 
 
Van létjogosultsága a nyomtatott sajtónak?
 
A mai felgyorsult világban egy alapos megfontoltsággal összeállított magazin szűrőként szolgálhat azoknak, akik a lényegi és értékes dolgok után kutatnak. Analóg gyermekként abszolút igénylem a kézzelfogható, lapozható papír kiadványt. Szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, tehát a válaszom igen, van létjogosultsága.
 
Mi a magazin célja?
 
Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy itt főként a hiánypótlásra törekszünk. Szeretném, ha az országos Rockstar Magazin egy stabil felületként szolgálna a hazai zenei szcénának. Vezérelv, hogy konstruktív és előremutató írásokat közöljünk. Az ütős, mély tartalmakkal és a vizuális elemek könnyed, ám rendbontó elszórásával egy letisztult kavalkádot szeretnénk eredményezni. Nincs kivételezés, sem egyoldalúság, csak témák feszegetése és körbejárása minél több perspektívából. Szeretek játszani a határokkal, éppen ezért különös figyelmet fordítok arra, hogy a megjelentetett tartalmak a komfortzóna és látószög szélesítését szolgálják. Mozgatórugó, hogy hitelességet, értéket és humort ötvözve további gondolatok és kérdések fogalmazódjanak meg az olvasókban.
 
Mi várható az elkövetkezendő lapszámokban?
 
Zene a javából! Sok-sok érdekes cikk és betekintés a színfalak mögé. A tartalom és koncepció összeállításánál fő szempont, hogy a szakmabeli és a laikus olvasó figyelmét egyaránt felkeltsük, lekössük. A magazin tematikájának egyik kardinális pontja, hogy a benne megszólaló alanyok eszméit is közvetítse. Rengeteg tehetséges zenész vesz körül, akik nem mindig kapják meg a kellő figyelmet a sajtótól. Részben ezen is szeretnék változtatni, illetve bemutatni a magyar zeneipar színes palettáját a poptól és rocktól kezdve a jazzen át az elektronikáig. Nyitott szemmel és szívvel járom a világot, igyekszem bölcsen kamatoztatni a lehetőséget, hogy egy szélesebb platformon üzenhetek és adhatok másoknak. Hiszek abban, hogy ami szeretettel, alázattal és odaadással készül, hallatja hangját! Bízom benne, hogy a megújult Rockstar olvasása feltöltő és örömteli tevékenység lesz, és izgalommal várjuk mindnyájan a folytatását. A zene mindenkié, az újság pedig akkor jó, ha hangjában meghalljuk a magunkét