Are You Ready Now?

Are You Ready Now?

The Pontiac lemezpremier május 31-én a Robotban

The Pontiac zenekar 2017. márciusában alakult, stílusukra a blues, a rock és a pop fúziója jellemző. Angol nyelvű szövegeik a mindennapi életből merítkeznek: hétfőkről, nőkről, emlékekről szólnak.
 
A zenekar 2017 őszén jelentette meg első lemezét, a Morning Rain című EP-t, majd 2018-ban bekerültek a Hangfoglaló Program 20 kiválasztott induló előadója közé. A Program támogatásával 2019. év elején rögzítették első nagylemezüket a SuperSize Recording stúdiójában, Dexter hangmérnöki felügyelete mellett.
 
„A stúdióban együtt játszva vettük fel a dalok magvát, ami nagyjából másfél nap alatt sikerült is. Az egész olyan jó hangulatban telt, mintha a saját próbatermünkben ülnénk, nem volt semmiféle stressz bennünk, hogy felvétel készül.” – árulja el a frontember, Nagy Barnabás
 
A dalok az elmúlt egy évben mondhatni folyamatosan formálódtak: van, ami közel egy éves, de akadnak olyanok is, amik a stúdiózás előtti hetekben születtek. Ezért is van az, hogy bár meglehetősen összetartó zenei egységet alkot a lemez anyaga, mégis találhatók – ezen műfaji kereteken belül – bizonyos szélsőségek.
 
A nagylemezről már megjelent a Who című klip, amit Bikali Sándor készített a SuperSize stúdiójában. Az album Are You Ready Now? címmel a nemrégiben alakult GrapefruitMoon Records gondozásában jelenik meg (ami – csakúgy, mint az együttes – egy Tom Waits dalról kapta a nevét). A kiadvány a május 3-i online debütálást követően, május 27-től lesz elérhető CD formátumban a Wave lemezboltban.
 
 
A zenekarral nyáron több fesztiválon is találkozhat a közönség: fellépnek többek között a Művészetek Völgyén, a Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozón, a Woodstock az Ugaron és a F.A.L.U fesztiválon.
 

Helyszín