Árnyék egy fénylő világban

Árnyék egy fénylő világban

Itt az új AliT!

A feltörekvő Hős után megérkezett a börtön, ami a zenekar második dala az április 26-án érkező festett Árnyak című lemezről, amely „a gyermekkori traumáinkat próbálja végre megfelelő útra terelni, de sajnos még a jelenben sem sikerül mindig a jó irányba fordulnunk. 10 dalon át próbáljuk Nektek elmondani, hogy mit éreztünk akkor és most.”

Az AliT saját bevallása szerint lírikus, progresszív post hardcore és pop punk magyarul, de egyszerűen fogalmazva, csak Rock N Roll! A festett Árnyakról itt a legújabb klipes dal:

A zenekar mesélt egy kicsit a dalról, aminek alapját két dolog képezi:
 
„Az első a szürke hétköznapok monotonitása, ami sajnos eléggé le tudja húzni az embert. Amikor azt látod, hogy a körülötted élő emberek mennyire boldogok, míg te szinte egy helyben állsz. (Árnyék egy fénylő világban) Természetesen mindenki a saját sorsa kovácsa, így neki állsz keresni a megoldást, de sajnos ez gyakran nem olyan egyszerű. (Ezer kérdés válasz még nincsen…)”
 
„A legnagyobb problémát viszont talán még is az okozza, amikor egyedül akarjuk megoldani a nehézségeinket. Ez főleg a férfiakra jellemző. Erősnek akarunk látszani, így gyakran a legjobb barátunknak sem merjük elmondani, hogy valójában mekkora baj van, és belülről felemészt minket az egész. (Ezer érzés az arcon nem látszik…) Előfordulnak olyan helyzetek is az életben, miközben keressük a kiutat, rádöbbenünk, hogy azzal valakinek árthatunk.”
 
 
„Itt jön a képbe a racionális és az emocionális gondolatok örökös vitája. Sokáig úgy érezhetjük, hogy urai vagyunk a helyzetnek és tudunk mérlegelni, akár egy arany középutat találni, azonban ha nem vagyunk elég gyorsak, vagy akár nem kérünk segítséget…eluralkodhat rajtunk az egész és ezzel még mélyebbre taszítva magunkat, ami már kísértetiesen hasonlít egy tudat hasadt elmeállapotra, ahonnan még nehezebb visszajönni. (Gondolatomban olvas ha kérem…)”
 
„Tanuljatok a hibánkból és ne felejtsétek el, nem vagytok egyedül. Beszéljetek valakivel, bárkivel. Néha csupán annyira van szükségünk, hogy meghallgassanak. Ne féljetek segítséget kérni a barátoktól, testvérektől, szülőktől és ti is segítsetek a körülöttetek élőkön”
 
Baksa Dániel: ének, basszusgitár
Puskás Ádám: gitár, vokál
Gergely Patrik: gitár, vokál
Ádám Donát: dob