Auróra:

Auróra: "Se fájdalom, se félelem" - Dupla stúdióalbum hazánk legendás punk triójától

December 19-én jelent meg az Aurora „Se fájdalom, se félelem” című új kiadványa az EDGE Records / Hammer Music gondozásában.

A győrszentiváni punk trió ezúttal dupla albummal jelentkezett, a fekete és fehér korongokon egyaránt 11-11 dal hallható, amelyekhez ismét a zenekar negyedik tagjának is tekinthető, már a kezdetek óta velük dolgozó Pusztai Zoltán írta a szövegeket. A két évvel ezelőtt megjelent – a 2013-as várpalotai Alfa Fesztiválon rögzített 30 éves jubileumi koncert felvételét tartalmazó – CD-hez rögzített három stúdiós új dal („Őrült világ”, „Nem történik semmi”, „Kissé nagyon durva”) szintén helyet kapott ezen a kiadványon is. A „Se fájdalom, se félelem” háromféle verzióban is napvilágot látott, exkluzív, limitált példányszámú dupla digipakként, külön-külön is megvásárolható műanyag tokos CD-ként, valamint az oldschool rajongók számára kazettán is.
 
 
A lemez elérhető országszerte az újságárusoknál is!
 
A kiadvány megjelenése előtt november végétől, amolyan kedvcsinálóként, minden héten bemutatott egy-egy dalt csapat. Először, szöveges videóként a „Bűnnel határos”, és a „Minden olyan” című dalokkal ismerkedhettek meg a rajongók, majd hivatalos videoklipként a „Legyen úgy” és a „Nincs nagy karambol” számokhoz forgatott kisfilmeket mutatta be a zenekar.
 
 
Víg László Vigi, énekes-gitáros:
„A 2013-as várpalotai Alfa Fesztivál utáni időszak tartogatott egy kis pihenést, feltöltődést, de a magunkfajta, aktívnak mondható ’zenészek’ nem tudnak sokáig elülni. A stúdiós dolgok rendezése során jöttem rá, hogy mennyi minden maradt le a Még nem ez a tréfa vége lemez körüli időkből, és az ezt megelőző időszakokból. Ettől kezdve elkezdődött egy újabb album dalainak rendezgetése, megírása. A mappák mélyéről került elő a már sok éve elkészült Szép és szomorú dal, ami valami miatt két lemezről is lemaradt, de már nem tűrte tovább, és a felszínre tört. Sumákban tízensok nóta nagyon gyorsan elkészült, amin mindnyájan meglepődtünk. Zoli is rettenetes hőfokon égve ontotta a jobbnál jobb szövegeket. A dalok már- már számunkra is természetes úton készültek. Vagy a nappaliban iszogatás közben pattantak ki a nagy dolgok, vagy Zoli a reggeli órákban telefonhívással ébresztve olvasta be a nagyszerű szövegeit. Nyilván arra sarkallt, hogy ezek megénekelt formát öltsenek. Mivel menetközben leltár nem készült, mire megolvastuk őket, meglepődve álltunk a dolgok előtt, hogy ez már sajnos egy korongra nem fér rá. A döntés, hogy mi maradhat és mi nem, nagyon nehéz lett volna. Szerencsére ez a dupla lemezes kiadás meghozta számunkra az ideális megoldást. Sikerült tempók, hangulatok tekintetében két olyan korongot készíteni, amilyet megálmodtunk. Egyesével nem szeretném taglalni a dalokat, mindegyiknek sajátos hangulata, története, kisugárzása van. Ajánljuk a hallgatóság figyelmébe!”
 
Az Aurora trióját – Vigi (ének, gitár), Kisbé Szabi (basszusgitár), Kisróra Norbi (dob) – vonós hangszeren Flóra erősítette a stúdióban. A felvételek Győrben, a Hangrafik Műhelyben készültek, az utómunkát, masteringet a Denevér Hangstúdió végezte. A borító dizájnját Fülöp és Vigi jegyzi.
 
tracklista:CD 1 (fekete)
 
    Bűnnel határos
    Szép és szomorú
    Nincs nagy karambol
    Hadüzenet nélkül
    Égi ajándék
    Intim dolog
    Befelé a jövőbe
    Nélküled
    Mindegy is talán
    Történt ami történt
    Kissé nagyon durva
 
CD 2 (fehér)
 
    Tartanak tőlem
    Mielőtt nem leszünk
    Nem baj
    Vigyáz magadra
    Idők vége
    Minden olyan
    Legyen úgy
    Nem történik semmi
    Őrült világ
    Kívül-belül
    Áramszünet