A Rock&ROAD Tour 2015 vendége: az AWS

A Rock&ROAD Tour 2015 vendége: az AWS

Március 3. és május 23. között zajlik a méltán népszerű, domoszlói ROAD együttes nagy szabású, országos, tavaszi turnéja, amelynek egyik vendége a dallamos modern metalban utazó AWS. Siklósi Örs énekes felelt néhány kérdésünkre.
 

Februárban a Subscribe-ot búcsúztattátok Veszprémben, Alvinékkal Londonban zenéltetek, márciustól azonban a Road stábjával rójátok majd országot. Dolgoztatok már együtt Mátéékkal? Milyen viszonyt ápol a két csapat?

Szerencsére mindhárom említett zenekarral nagyon jó a viszonyunk, így mindig jól szoktak elsülni a közös koncertezések.  Hál’ Istennek, nem egyszer volt már szerencsénk a Roaddal együtt turnézni, és szerencsére már az első koncertek után bebizonyosodott, hogy ők olyanok mint mi, csak pár évvel idősebb kiadásban. Így sikerült szert tenni pár jótékony Heves Megyei nagybátyra!

Bírjátok követni őket életmódban is?

Inkább az a kérdés, hogy ők bírják-e! A viccet félretéve, nekik még jobban csúszik egyelőre a pálinka, de ez csak azért van, mert pár év előnyben vannak. Néhány turné múlva, már nyoma sem lesz a lemaradásnak! J

Ottalvós vagy hazajárkálós bulik lesznek?

Kéthete a fehérvári koncert után Kaposváron aludtunk, ugyanis Dzsíék kaposváriak, nekünk meg az a második otthonunk. Ági néni ilyenkor olyan fogadtatásban és ellátásban részesít minket, amiért máshol százezreket kéne fizetnünk. A többi állomásról még nem tudok nyilatkozni, mert általában ezek a maradásokat mindig a pillanat szüli. Mint amikor egy verpeléti koncert után olyan jó volt a hangulat, hogy ott maradtunk szórakozni a keménymaggal, majd pirkadatkor kitaláltuk, hogy másszunk fel a Kékesre. Miután nekilódultunk az útnak, rájöttünk, hogy kibicsaklott bokával, és alkohol okozta fáradsággal mégsem olyan mókás ez az út, így végül a Dorothy-s Brigiéknél aludtunk, akik szintén nagyon jó ellátásban részesítettek minket, és mi azóta is nagyon sajnálunk mindent, amit elkövettünk, de tényleg!
Szóval kedves jányok, ha véletlenül el szeretnétek szállásolni egy fél tucat mókás, bár olykor kissé hangos budakeszis rokkersrácot, nagyon szívesen elfogadjuk a meghívást (Igen, ez utalás volt)!

Milyen műsorral készültök a turnéra? Fix szetlista lesz vagy cserélgetitek azért a dalokat?

Már elhagytuk magunk mögött a kezdeti angol dalokat, így csak a magyar számokkal operálunk.
Ezért kicsit meg van kötve a kezünk, de a szokásos nótákat mindig elhúzzuk. Kipróbáltuk azt, hogy milyen amikor berakunk a műsorba egy Scooter dalt, és nagy örömünkre a metál szerető népe is ugyanolyan jó ötletnek gondolta ezt mint mi. Várhatóak még hasonló, bár inkább rockosabb feldolgozások, de ezeknek kilétét fedje egyelőre homály…
Fontos számunkra, hogy egy koncert se legyen ugyanolyan, és ezért a random pillanatok lesznek felelősek a koncerteken.

Szoktatok zenét írni utazás közben?

Állandóan! Megalakítottuk a Pee Dzsízt, azaz az AWS acapella kórust, ahol a hármas hangzatok rejtelmeit próbáljuk alkalmazni. Rendkívül jó dalok születnek, csodálatos műalkotások, habár ezek nem biztos, hogy fel fognak kerülni a következő AWS lemezre… 

Mikorra várható új AWS-anyag?

Az Égésföld egy éve jelent meg, és már a munka kreatív szakaszában annyi dal született, hogy akár két lemezt is kiadhattunk volna, csak ennek a fele csapnivaló volt! :D Na meg persze a lemez turnéztatása közben is születtek az új nóták, de ezekkel még nagyon sok munkánk van.
Jelenleg is készülnek új dalok és mellette próbáljuk színesíteni a meglévőket és végül tökéletesíteni.
Mi az a zenekar vagyunk, akik határidők nélkül teljesen elvesznek, így kitűztük a szeptembert célnak, hogy addigra jöjjön ki az anyag. Hogy ez kislemez lesz, vagy csak egy szimpla dal, vagy dupla lemez, azt még az idő eldönti. Tudjátok nálunk akár egy pillanat alatt is megváltozhatnak a dolgok…