Az életünk során elkövetett őrültségekről szól az új Woodstock Barbie EP - Soul Smoke

Az életünk során elkövetett őrültségekről szól az új Woodstock Barbie EP - Soul Smoke

Az élet javainak halmozását és a szabadság hullámának meglovagolását hirdeti a Woodstock Barbie legújabb Soul Smoke c. kislemeze. Ugorjunk bele a soha véget nem érő blues-stoner karcos-lágy tengerébe!

A Woodstock Barbie 2019 őszén dobbantott bemutatkozó EP-jével, a Never Gonna Fall in Line-nal, amivel lerakták zenei világuk alapjait: lágy, soul-os blues rock és kemény, karcos stoner rock fúziója ez, de az elmúlt bő évben még jobban összeérlelték a főzetet a karantén-hónapokban. A lezárások ellenére nem unatkoztak, adtak karanténkoncertet az A38 Hajón, felléphettek az idei év komplett fesztiválszezonját reprezentáló Fekete Zajon, a Fülesbagoly tehetségkutató debreceni döntőjében Szandra bezsebelte a legjobb énekesnőnek járó díjat, Arián (gitár, billentyűk) pedig a legjobb hangszeres zenésznek járót, nem mellesleg a Campus Fesztivál különdíját is, valamint bejutottak az Öröm a zene döntőjébe is. 
 
Az új, Soul Smoke című EP-jükre öt dal került, amit ismét a Pinewood Stúdióban rögzítették Sipos Ábris és Köge segítségével, a keverést és mastert pedig ezúttal is Miskolczi Marci (Kepler Stúdió) végezte, a szuggesztív borítót pedig Gyulai Attila festőművész készítette. A lemez érdekessége, hogy az ének terén már komplexebben gondolkoztak, és a gospeles énektémák kibontásaként három dalban is hallhatunk vokalistákat, Horváth Dorottyát, Keglovics Fannit és Kiss Esztert, azaz Az Offos Gárékat, pl. az EP kiemelt dalában, a Never Ending Blues-ban is, amiről Szandra így mesélt: 
 
„Ez a dal az igazi rock’n’roll életérzést és a szabadságot képviseli. A valódi lét tökéletlenségéről, az életünk során elkövetett őrültségekről szól és arról, hogy ezen a világon már szinte minden látszat csal. Utal azokra a rosszakaró emberekre és szervekre, akik megpróbálják eladni a gyanútlan lelkek tehetségét, hogy saját javukra profitáljanak. Ez a dal egy rossz dologtól való megszabadulásról regél és arról, hogy amíg szól a blues addig van élet a földön!”
 
 
A 2021-es év a járvány ellenére is erősen indult a zenekarnak, ugyanis bekerültek a 9 ország összefogásában futó HEMI Music Awards programba, ami Észtországtól Görögországig fogja egybe a közép-kelet-európai régiót, sőt, a kezdő 27-ből tovább is jutottak a második fázisba a kilenc közé. Szurkoljunk nekik, hogy (ha a járvány is úgy akarja), ők is játszhassanak olyan nemzetközi fesztiválokon, mint a Tallin Music Week, a szerb EXIT vagy a lengyel Wianki. Az eredetileg tavaly decemberre, majd most márciusra meghirdetett, SeeN-nel közös dupla lemezbemutatót végül szeptember 25-re halasztották, de nagyon remélik, hogy ennél hamarabb is eljátszhatják majd élőben is az új dalokat. 
 
Soul Smoke: 
 
 
Fotó: Zsiga Pál