Az ember cirkusza: Co Lee friss

Az ember cirkusza: Co Lee friss "Olyan Vagyok" klipjével érkezik

Halász Kolos, Co Lee az elmúlt években vált a budapesti underground hip-hop egyik vezéralakjává. Miközben a Wavy Budapest kollektíva kulcsfontosságú figurája, szólókarrierje is új fejezethez ért: 2022 tavaszán megjelent Iceberg című számát Európa-szerte játszani kezdte számos rádió, Air című lo-fi hip-hop albuma pedig számos vezető Spotify playlisten szerepelt hónapokig, egy mozgalmas fesztiválszezon után pedig Beton.Hofi Bagira turnéjának vendégelőadójaként járta végig az ország klubjait az ősz során. 
 

“Itt olyan free a style, hogy lassan illegális
nem is köpöm, telehányom, mint a millenárist,
'14-be, azt mondják a Co Lee most már más ember
mióta befüstölt a ház, úgy, mint a Bluntshelter”

A lo-fi-legenda és Blunt Shelter-vezető BluntOne által producerelt Olyan Vagyok Co Lee 2023 első felében megjelenő magyar nyelvű nagylemezének, a Cirque de L'homme-nak a felvezetője. Ahogy a rapper mondja, a cirkuszi settingben játszódó, táncot, színházat, hiphopot, cirkuszművészetet és divatot is egyesítő groteszk klip a stúdióalbum „intrójaként” is felfogható, többek közt ez vezeti fel a lemez vizuális és eszmei koncepcióját is.

A klipben kameóznak rapperek és producerek is, akik kulcsszereplői voltak az album eddigi fejlődésének: porondmesterként bukkan fel BluntOne, bűvészként jelenik meg Imi Lájt a Sör és Fűből, Kolibri jógiként lebeg, a Slow Village-es Glsch pedig erőművészt játszik. A videóban emellett megjelennek a Wavy tagjai (Blaize, Chris Villon, Dan Pinto, Quan, Yungmatka, Whyte_Kat) és Baba Aziz is.

A modern és múltszázadi művészetben gyakran visszatérő, bohóc-narratívára épülő klip egy Wavy Budapest produkció, rendezője Quan, társrendezők Yungmatka és Whyte_Kat-, az operatőrök pedig az Iceberget is jegyző Székelyhidi Márk és Kelemen Barnabás voltak, a fotókat Yungmatka készítette.

A Dürer Kertes bulira, ahol a klip is levetítésre kerül, már minden jegy elkelt, Co Lee-t legközelebb március 11-én láthatjuk viszont az A38 Hajó színpadán, a Cirque de L'homme lemezbemutatóján.

 

 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.