Az online tartalmakra fókuszál az A38 Hajó a #maradjotthon idején

Az online tartalmakra fókuszál az A38 Hajó a #maradjotthon idején

Bár a nyilvánosság számára nem tart nyitva, a közönség online szórakoztatásáról továbbra is gondoskodik a zárt ajtók mögött működő A38 Hajó. Míg a programszervezők az elhalasztott események újraütemezésén dolgoznak, a budapesti kulturális központ stúdióként működik tovább, streamkoncerteket szervez és YouTube-on közzétett koncertfelvételeivel teszi elviselhetőbbé az otthon töltött napokat.
 
A Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó zenei-irodalmi eseményei minden kedden élőben megtekinthetők a klub YouTube-csatornáján. Március 24-én, kedden 20:00-tól Lovasi András jelentkezik be otthonról élőben, hogy Horváth László Imre moderátor segítségével elmondja, hogyan jelenik meg az ő dalaiban a világvége, és hogy gondolkodik róla most, egy globális járványhelyzet idején. A streamhez ezen a linken lehet csatlakozni.
 
Március 25-én, szerdán 21:00-tól a Carson Coma ad digitális, interaktív koncertet az A38 Hajón, amit szintén live streamen követhetnek az érdeklődők. A vintage zakóikkal és dallamtapadós számaikkal szélsebesen tömegeket maguk mellé állító zenekartól élőben is lehet majd dalokat kérni, illetve bármiről kérdezni őket.
 
Hasonlóan az előbbiekhez, online térben tartja lemezbemutatóját a Mudfield március 27-én, pénteken. A szeghalmi rockzenekar ugyanezen a napon mutatta volna be nyilvánosan is új albumának dalait az A38-on, amire a live streamnek köszönhetően zárt ajtók mögött is lehetősége adódik.
 
A helyszínen dolgozó, minimalizált létszámú stáb és a fedélzetre érkező előadók védelmében a legénység kiemelt figyelmet fordít a megnövelt számú takarításokra, valamint minden érinthető felület és ülőbútor rendszeres fertőtlenítésére.
 
Amikor épp nem nézhetünk egy streamet sem a fedélzetről, az A38 Hajó YouTube-csatornáin is csillapíthatjuk élőzene-éhségünket. Több száz, HD-ban élvezhető felvétel található a koncerthelyszín négy, stílusok alapján elkülönített csatornáin: ezek az A38 Vibes (pop-rock, indie, electronica), az A38 Rocks (rock, metal, hardcore), az A38 World (világ-és népzene), és az A38 Free (kísérleti zene és jazz). A Hajó munkatársai a következő időszakban tematizált playlistekkel jelentkeznek, hogy megkönnyítsék a böngészést a csatornák feltörekvő zenészeket és nemzetközileg elismert formációkat egyaránt bemutató, temérdek mennyiségű videója között. Ezekből kettő már el is érhető: a Liveurope Rocks listán feltörekvő európai rockzenekarok, a Liveurope Vibes-on pedig hozzájuk hasonló státuszó, popzenét játszó feltörekvő formációk élő felvételei hallgathatók.
 
Az A38 Hajó csatlakozott a “Maradj otthon! Fesztivál” szervezői közé is, amivel a zenei programok – és minden egyéb érintett terület – mihamarabbi újraindítása érdekében kampányol amellett, hogy mindenki vegye komolyan és tartsa be az otthon maradásra vonatkozó szabályokat. A kulturális központ beállt a #mertkelladal kezdeményezés mögé is, ami arra szólítja fel a közönséget, hogy a jelentős bevételkiesést elszenvedő magyar művészek dalait olyan platformokon (pl. YouTube, Spotify, Deezer, stb.) hallgassák, ahol ebből fakadóan jövedelemhez jutnak az előadók. Ennek részeként az A38 Spotify-oldalán már elérhető a Flotta 2020 playlist, rajta olyan zenekarok dalaival, akik a közeljövőben koncerteztek volna a Hajón.
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján.
 
A koncertre jegy vásárolható bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.