Az összefogás főzete

Az összefogás főzete

11 magyar sörfőzde állt össze egy különleges sör megalkotására/ Budapest Beer Week 2019

A Budapest Beer Week 2019 magyar sörfőzdéi a tavalyi évi kezdeményezésük után ismét összefogtak, hogy elkészítsék egy giga-kollaboráció keretén belül a 2019-es fesztivál sörét. A BPBW2019 egy tipikusan hazai, könnyen iható és közérthető, egyszeri, de mégsem "egyszerű" főzet lesz. Ajánljuk mindazoknak, akik kíváncsiak arra, hogy hol tart a kraft sörfőzés jelenleg itthon.
 
"Egy 6%-ra belőtt New England stílusú IPA-t készítünk néhány csavarral, melyek közül a legjelentősebb, hogy kap majd némi helyi jellegű gyümölcsöt is. Egy picit fanyar, de nagyon juicy sör képe lebeg a szemünk előtt, ami szerintünk pont eléggé érdekes és népszerű lesz fesztiválsörnek!"  - fogalmazott Rebák Tibor, a fesztivál szakmai igazgatója.
 
 
Május 20. és 26. között nem csak a főváros kraft sörbárjai készülnek tematikus eseményekkel (csapfoglalások, meet the brewer-jellegű programok), hanem két napon át 25 ország 60 kisüzemi sörfőzdéjének legjobb tételeit lehet majd végigkóstolni amiket maguk a sörfőzők csapolnak a résztvevőknek.
 
Mindenképpen tipikusan hazai gyümölcsökkel szeretett volna csavarni egyet a hazai kisüzemi sörfőzős krémje a most viszonylag trendinek számító New England IPA vonalon, ezért került őszibarack és homoktövis is az egyszeri kollab-sörbe. A komlózásnál is igyekeztek a nemzetközi vonal mellett európai karaktert is adni, így kerül az Új-zélandi és amerikai komlók mellé a német Mandarina Bavaria, ami - ahogy a neve is mutatja - édes mandarinos és citromos jegyekkel gazdagítja majd a végeredményt.
 
A tavalyi fesztiválsör a Reketye Brewingnál készült, idén pedig a FIRST The Craft Beer Co látta vendégül a csapatot, illetve ad otthont a sör megszületésének, így csapolt és dobozos formában is elérhető lesz május 20 és 26. között Budapest kiemelt helyein.
 
A szervezők nem titkolt célja az is, hogy egy ilyen ügy - hogy Budapest egy májusi hétre a nemzetközi sörös élet fővárosa legyen - egy asztalhoz tudja ültetni az amúgy egymással versengő főzdéket évente legalább egy alkalommal egy jó hangulatú kollaboráció erejéig.
 
„A munkánk 2018-ban nem ért véget, hanem csak akkor kezdődött igazán. Tavaly sikerült bebizonyítani, hogy a hazai kézműves sör felnőtt és Budapest megérdemli a nemzetközi sörvilág figyelmét. Külföldről 2019-ben már nem csak azért jönnek látogatók a Budapest Beer Weekre, mert a többi hasonló nemzetközi rendezvényre szinte azonnal kikerül a megtelt tábla, hanem kifejezetten város és a hazai színtér miatt.”  - fogalmazott Sefcsik Márton, a fesztivál kommunikációs vezetője
 
SAVE THE DATE
 
Néhány sör mellett reméljük, hogy találkozunk május 7-én, a hivatalos Budapest Beer Week sajtótájékoztatón, melynek a fesztivál fővédnöke, Iain Lindsay úr, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete ad otthont az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének rezidenciáján, aztán pedig a május 24-i és 25-i 'all you can taste' kóstolónapokon is a budapesti Dürer kertben!

Helyszín